Την προσοχή της στο Starship στρέφει η SpaceX

Είναι η πρώτη προτεραιότητα σύμφωνα με τον Elon Musk
09 Ιουνίου 2020 19:29
Την προσοχή της στο Starship στρέφει η SpaceX

Μετά το ιστορικό επίτευγμα της SpaceX να στείλει τους πρώτους της αστροναύτες, κάτι το οποίο οι ΗΠΑ είχαν να πραγματοποιήσουν από το 2011, η εταιρία θέτει τον επόμενό της στόχο, και αυτός δεν είναι άλλος από την ανάπτυξη του Starship. Το ρεπορτάζ του CNBC αναφέρει πως έπεσε στα χέρια του ένα mail όπου ο Elon Musk ανακοινώνει με έμφαση πως το Starship είναι πλέον η πρώτη προτεραιότητα της SpaceX.

Αυτό ισχύει για την εταιρία, με μόνη εξαίρεση το να διασφαλίσει πως όλα θα πάνε καλά με την επιστροφή της Crew Dragon κάψουλας από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, στην οποία θα επιβαίνουν οι αστροναύτες της NASA, Doug Hurley και Bob Behnken. 

Το "Αστρόπλοιο" της εταιρίας βρίσκεται στην εγκατάσταση δοκιμών που εδρεύει στο Boca Chica του Τέξας από το 2018. Μόλις πέρυσι η SpaceX συγκέντρωσε αρκετούς πόρους ώστε να φτιάξει ένα πρωτότυπο και έκτοτε κατασκευάζει αρκετά πρότυπα χάρη σε ένα μοντέλο γρήγoρων επαναλήψεων, όπως το ονομάζει. 

Και αυτό διότι το αεροσκάφος έχει σχεδιαστει ως ένας πλήρως ανακυκλώσιμο όχημα που μπορεί να μετατραπεί και να μεταφέρει είτε πλήρωμα είτε και φορτίο, ενώ να έχει τη δυνατότητα να ταξιδεύει σε τροχιά γύρω από τη Γη αλλά και να κάνει ταξίδια μέχρι τη Σελήνη και τον Άρη, εφόσον ενσωματωθεί με τον υπό ανάπτυξη Super Heavy προωθητικό πύραυλο της SpaceX. 

Στο μέλλον, τόσο το Falcon 9 όσο και το Falcon Heavy θα αντικατασταθούν με το Starship, φέρνοντας σε ομογενοποίηση την γραμμή παραγωγή παραγωγής αλλά και μειώνοντας τα κόστη.