Η Apple βρήκε τρόπο να βγαίνετε ομαδικές selfies ακόμα και όταν δεν είστε μαζί με τη παρέα σας

Θα το ενσωματώνει κάποιο μελλοντικό iPhone;
08 Ιουνίου 2020 18:13
Η Apple βρήκε τρόπο να βγαίνετε ομαδικές selfies ακόμα και όταν δεν είστε μαζί με τη παρέα σας

Έχετε ακούσει τον όρο "συνθετική ομαδική selfie"; Ούτε και εμείς μέχρι που διαβάσαμε πως πρόκειται για μια νέα πατέντα της Apple που θέλει να αλλάξει τον τρόπο που βγαίνουν οι selfies, ειδικά τώρα που στον μετα-κορωνοϊού κόσμο μας πρέπει να διατηρούμε κάποια μέτρα υγιεινής και ασφάλειας.

Όπως διαβάζουμε στο The Verge, η Apple καταχώρησε επιτυχώς μια πατέντα που την ονομάζει "synthetic group selfie" στην οποία θα μπορείτε να προσκαλείτε τους φίλους σας σε μια selfie session. Θα βγάζετε τη φωτογραφία που επιθυμείτε και το software θα τοποθετεί τα πρόσωπα ή και τις σιλουέτες τους, σα να στεκόντουσαν δίπλα ή πίσω σας.

Αυτές οι selfie θα μπορούν να περιλαμβάνουν βίντεο ή ακόμη και βίντεο από livestreams και οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να τις μοντάρουν έτσι ώστε να μπαίνει ο καθένας τους όπου θέλει. 

Αν και αυτή η πατέντα μοιάζει κάτι που σκαρφίστηκε πρόσφατα η Apple εν μέσω των κοινωνικών αποστάσεων της πανδημίας, κάτι τέτοιο δεν ισχύει, καθώς καταχωρήθηκε το 2018 και μόλις πριν από μερικές μέρες (συγκεκριμένα στις 2/06) πήρε έγκριση. 

Βέβαια, μη βιάζεστε. Όπως συμβαίνει με τις περισσότερες πατέντες δεν αποτελούν ένδειξη ότι αυτό το software θα το δούμε σε κάποιο μελλοντικό iPhone ή ακόμη και εάν γίνουν πραγματικότητα οι συνθετικές ομαδικές selfie. Ωστόσο, φανερώνει πως η Apple πειραματίζεται με πολλές ιδέες για το δικό της Camera app του iOS και ίσως με την κατάσταση που επικρατεί, οι πιθανότητες να βάλει μπρος στο project αυτό να έχουν αυξηθεί. 

Tags: