Ένα iPhone είναι και πάλι το πιο δημοφιλές smartphone στον κόσμο  

Εναλλάσσονται τα μοντέλα αλλά η Apple παραμένει στην κορυφή

Ένα iPhone είναι και πάλι το πιο δημοφιλές smartphone στον κόσμο

Τον τίτλο του “πιο δημοφιλούς smartphone στον κόσμο” φαίνεται πως έχει κατοχυρώσει η Apple εδώ και καιρό. Ο τίτλος άνηκε μέχρι τώρα στο iPhone XR που κυκλοφόρησε το 2018 και τη θέση θα καταλάβει πλέον το iPhone 11.

Σύμφωνα με την αναφορά της Omdia, η Apple απέστειλε 19.5 εκατομμύρια iPhone 11 στο πρώτο τρίμηνο του 2020 παρά την πανδημία, ξεπερνώντας τα 13.6 εκατομμύρια του iPhone XR στο πρώτο τρίμηνο του 2019. Τα νούμερα δείχνουν επίσης την τεράστια διαφορά που έχει το iPhone 11 με τον ανταγωνισμό, με το δεύτερο Samsung Galaxy A51 να αποστέλλει μόλις 6.8 εκατομμύρια μονάδες.

Παρά τις καταστροφικές συνέπειες του κορωνοϊού στην καταναλωτική ζήτηση, το iPhone 11 της Apple στο πρώτο τρίμηνο του 2020 ξεπέρασε το iPhone XR του πρώτου τριμήνου του 2019 κατά 6 εκατομμύρια μονάδες. Αυτό αντιπροσωπεύει μία τεράστια βελτίωση των επιδόσεων της εταιρίας από το πρώτο τρίμηνο του περσινού έτους, όταν τα iPhone XS και XS Max δε βρισκόντουσαν καν στο top 10. Το iPhone XR ήταν το μόνο νέο μοντέλο που εμφανιζόταν στο top 10 εκείνη την εποχή. Φέτος όμως, και τα τρία νέα μοντέλα έκαναν την εμφάνισή τους στο top 10.

Το iPhone 11 Pro και 11 Pro Max εμφανίζονται στην 8η και 6η θέση αντίστοιχα, ενώ η δεκάδα συμπληρώνεται με τηλέφωνα της Samsung και της Xiaomi.

Ροη ειδησεων