Ο Zuckerberg διαφωνεί με τον Dorsey για τη λογοκρισία του Προέδρου των ΗΠΑ

Το Facebook απέναντι στο Twitter και στη μέση ο Trump
29 Μαΐου 2020 13:23
Ο Zuckerberg διαφωνεί με τον Dorsey για τη λογοκρισία του Προέδρου των ΗΠΑ

Ο Mark Zuckerberg του Facebook κατέκρινε την απόφαση του Twitter να λογοκρίνει τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Donald Trump. Σε συνέντευξή του χτες στο Fox News, απαντώντας στην ερώτηση αν πιστεύει πως το Twitter έπραξε λάθος, ο Zuckerberg απάντησε πως το Facebook έχει διαφορετική πολιτική σε τέτοια θέματα από το Twitter.

Πιστεύω ακράδαντα πως το Facebook δεν πρέπει να είναι ο κριτής της αλήθειας στα πράγματα που λέει ο κόσμος online και πιστεύω πως οι ιδιωτικές εταιρίες και ειδικότερα οι πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης δε θα έπρεπε να το κάνουν αυτό.

Ο Jack Dorsey δεν άφησε αναπάντητες τις δηλώσεις του Zuckerberg και μέσω της πλατφόρμας του δήλωσε:

Θα συνεχίσουμε να υποδεικνύουμε λανθασμένες ή αμφισβητήσιμες πληροφορίες σχετικά με τις εκλογές σε παγκόσμιο επίπεδο. Και θα παραδεχτούμε τυχόν λάθη που θα κάνουμε. Αυτό δε μας κάνει “κριτές της αλήθειας”. Η πρόθεσή μας είναι να ενώσουμε τις τελείες αντικρουόμενων δηλώσεων και να δείξουμε τις πληροφορίες που είναι υπό αμφισβήτηση, ώστε οι άνθρωποι να κρίνουν από μόνοι τους. Περισσότερη διαφάνεια από πλευράς μας είναι απαραίτητη ώστε να δει ο κόσμος τους λόγους πίσω από τις δράσεις μας.