Αυτοί είναι οι κανόνες για να χρησιμοποιείτε με ασφάλεια μουσική στο Instagram 

Και να μην ανησυχείτε πως θα σας κατεβάσουν το video

Αυτοί είναι οι κανόνες για να χρησιμοποιείτε με ασφάλεια μουσική στο Instagram

Το Instagram ανανέωσε τις οδηγίες του για χρήση μουσικής η οποία έχει πνευματικά δικαιώματα στην πλατφόρμα του. Οι αλλαγές έχουν ως στόχο να βοηθήσουν το χρήστη να αποφύγει το αυτοματοποιημένο “κατέβασμα” του περιεχομένου του το οποίο συνοδεύεται από muting ή ακόμα και μπλοκάρισμα λογαριασμού, ειδοποιώντας το χρήστη αρκετά νωρίτερα πως παραβιάζει τους όρους χρήσης.

Πλέον, αν γίνεται χρήση copyrighted μουσικής ή άλλης μορφής τέχνης κατά τη διάρκεια μιας live μετάδοσης, μία ειδοποίηση εμφανίζεται προτρέποντας το χρήστη να αφαιρέσει τον ήχο για να μην αναγκαστεί το Instagram να διακόψει το live ή να κάνει mute κομμάτι του βίντεο. Επιπλέον, στην περίπτωση που το stream διακοπεί για τέτοιο λόγο, θα δίνονται πιο ξεκάθαρες οδηγίες για τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσει ο χρήστης για να διορθώσει την κατάσταση.

Αυτές οι ειδοποιήσεις έχουν σκοπό να σας ενημερώσουν όταν τα συστήματά μας εντοπίζουν πως η εκπομπή σας ή το ανεβασμένο βίντεο σας μπορεί να περιέχει μουσική η οποία δε συνάδει με τις συμφωνίες αδειών μας. Οι αναβαθμίσεις κάνουν πιο ξεκάθαρες τις ειδοποιήσεις και τις εμφανίζουν νωρίτερα σε αυτούς που κάνουν live, για να τους δώσουν το χρόνο να προσαρμόσουν το stream τους και να αποφύγουν διακοπές αν εντοπίσουμε πως πλησιάζουν τους περιορισμούς μας.

Το Instagram ξεκαθαρίζει πως η πολιτική του επιτρέπει απεριόριστη χρήση μουσικής σε Stories ή σε καταγραφή ζωντανών μουσικών παραστάσεων και έπειτα ανέβασμα αυτών στο feed. Ωστόσο η χρήση μουσικής σε ένα προεγγεγραμμένο video ή live video έχει τους περιορισμούς του. Γενικότερα, καλό θα είναι ως γενικό κανόνα να προσπαθείτε να κρατάτε μικρή τη διάρκεια των clips και να μη χρησιμοποιείτε πολλά clips διαφορετικής μουσικής σε ένα video. Σημαντικό είναι επίσης να έχετε τον οπτικό τομέα ως το κύριο χαρακτηριστικό του video και όχι τη μουσική.

Αυτά ισχύουν τόσο για το Instagram, όσο και για το Facebook, είτε μιλάμε για προσωπικούς λογαριασμούς, είτε για pages ή verified λογαριασμούς.

0 comment(s)

End of content

No more pages to load