Το Ναυτικό των ΗΠΑ δίνει στη δημοσιότητα οχτώ νέες αναφορές UFO

"Στο μέγεθος βαλίτσας και με ασημί χρώμα"
20 Μαΐου 2020 10:52
Το Ναυτικό των ΗΠΑ δίνει στη δημοσιότητα οχτώ νέες αναφορές UFO

Μετά τα τρία videos με θεάσεις UFO από το Ναυτικό των ΗΠΑ, έρχονται στη δημοσιότητα 8 ακόμα αναφορές που κάνουν λόγο για συναντήσεις πιλότων με Άγνωστης Ταυτότητας Ιπτάμενα Αντικείμενα. Τις αναφορές ανέκτησε το The Drive έπειτα από αίτηση βασισμένη στο νόμο της ελευθερίας της πληροφόρησης.

Οι εφτά από αυτές προέρχονται από αναφορές πιλότων F/A-18F Super Hornets και τοποθετούνται στην Ανατολική ακτή των ΗΠΑ στην περιοχή της Βιρτζίνια και της Βόρειας Καρολίνας, από το 2013 έως το 2014. Η πρώτη αναφορά του 2013 κάνει λόγο για αντικείμενο στο σχήμα πυραύλου ή drone σε λευκό χρώμα, το οποίο πέρασε αστραπιαία σε απόσταση 60 μέτρων από το αεροπλάνο, χωρίς όμως να καταγραφεί τίποτα στο ραντάρ. Σε μία περίπτωση του 2014, ο πιλότος κάνει λόγο για “μικρό αντικείμενο, περίπου στο μέγεθος βαλίτσας, σε ασημί χρώμα”, το οποίο εθεάθη από απόσταση 300 μέτρων πριν εξαφανιστεί.

Η όγδοη αναφορά προέρχεται από το πιο κοντινό 2019, όταν ο πιλότος ανέφερε παρολίγο σύγκρουση με κάτι που έμοιαζε με μετεωρολογικό μπαλόνι, χωρίς όμως να μπορεί το Ναυτικό να εντοπίσει κάποια δραστηριότητα στην περιοχή.

Φυσικά, χωρίς κάποιες εξηγήσεις για να συνοδεύσουν τις νέες αναφορές, γεννιούνται περισσότερα ερωτήματα από όσα απαντώνται και το μόνο που αποδεικνύεται είναι πως αυτά τα “Unmanned Aerial Systems” (UAS) όπως τα ονομάζει το αμερικανικό Πεντάγωνο, αποτελούν σοβαρή απειλή σύγκρουσης για τα επανδρωμένα αεροσκάφη, λόγω του μικρού τους μεγέθους που τα καθιστά πιο δύσκολο να τα δει ο πιλότος ή ακόμα και το ραντάρ.