Η OnePlus θα απενεργοποιήσει τελικά το φίλτρο της κάμερας που έβλεπε μέσα από κάποια υλικά

Μετά από τις ανησυχίες περί ιδιωτικότητας
20 Μαΐου 2020 09:26
Η OnePlus θα απενεργοποιήσει τελικά το φίλτρο της κάμερας που έβλεπε μέσα από κάποια υλικά

Το Photochrom φίλτρο της κάμερας του OnePlus 8 Pro χρησιμοποιούσε τον υπέρυθρο αισθητήρα για να μπορεί να βλέπει κάτω από ορισμένες λεπτές επιφάνειες, όπως είχαμε αναφέρει πριν τρεις μέρες. Μπορούσε να βλέπει μέσα από λεπτά πλαστικά μαύρου χρώματος όπως τηλεκοντρόλ ή χειριστήρια, ωστόσο η πιθανότητα να μπορεί να βλέπει και μέσα από ρούχα ήταν κάτι που δεν μπορούσε να ανεχτεί η OnePlus.

Με ανακοίνωσή της στην κινεζική πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Weibo, γνωστοποίησε πως αποσύρει το Photochrom φίλτρο για να “εξουδετερώσει τις επιπτώσεις στην ιδιωτικότητα των χρηστών υπό πιθανές ακραίες περιπτώσεις και να καθησυχάσει τις ανησυχίες όλων”.

Όπως παρατηρείτε και από τη γλώσσα που χρησιμοποιεί η OnePlus, τονίζει το πόσο σπάνιο είναι να μπορέσει κάποιος να εκμεταλλευτεί το φίλτρο για να παραβιάσει την ιδιωτικότητα κάποιου, αφού πρέπει να βρεθεί σε πολύ κοντινή απόσταση, ενώ το φίλτρο λειτουργεί μόνο με ορισμένα υλικά ρούχων. Ωστόσο το απίθανο δε σημαίνει αδύνατο και η OnePlus προτιμά να μην το ρισκάρει. Επιπλέον τονίζει πως πάντα έθετε την ιδιωτικότητα του χρήστη ως προτεραιότητα.

Η απενεργοποίηση του φίλτρου έγινε άμεσα στην Κίνα, ενώ στον υπόλοιπο κόσμο θα έρθει update σε μία βδομάδα που ενώ δε θα εξαφανίσει το Photochrom φίλτρο, "θα περιορίσει τις λειτουργίες που προκάλεσαν ανησυχία".

Tags: