Το USB 4 θα υποστηρίζει DisplayPort 2.0

Συμβατό με οθόνες 16K
03 Μαΐου 2020 10:29
Το USB 4 θα υποστηρίζει DisplayPort 2.0

Η VESA ανακοίνωσε πως το νέο USB 4 θα υποστηρίζει και DisplayPort 2.0, που σημαίνει πως θα λειτουργεί ακόμα και για οθόνες 16K στα 60Hz ή 8K στα 60Hz με HDR. Πως το πετύχαν αυτό τη στιγμή που το USB 4 θα λειτουργεί στα 40Gbps και το DisplayPort 2.0 στα 80Gbps; Η VESA εκμεταλλεύτηκε το γεγονός πως το USB 4 μπορεί να στείλει και να λάβει 40Gbps ταυτόχρονα και η VESA δημιούργησε το DisplayPort Alt Mode 2.0. Με αυτό, το USB-C μπορεί να μεταδώσει 80Gbps video δεδομένων χρησιμοποιώντας και τις τέσσερις “οδούς” του καλωδίου ή 40Gbps με ταυτόχρονη παράδοση δεδομένων SuperSpeed USB.

Να σημειώσουμε πως οι οθόνες δε θα χρειάζεται να έχουν USB 4 controllers. Αν λάβουμε υπόψη πως το USB 4 θα υποστηρίζει επίσης το Thunderbolt 3 πρότυπο, έχει όλες τις προϋποθέσεις να γίνει πραγματικά το μοναδικό καλώδιο που θα χρειαζόμαστε για τη σύνδεση των οθονών μας.

Το USB Type-C έχει γίνει η σύνδεση που προτιμούν στα notebooks και στις mobile συσκευές. Με το νέο DisplayPort Alt Mode 2.0, το USB Type-C είναι η μοναδική σύνδεση που χρειάζεται για docking, gaming, AR/VR HMDs και επαγγελματικές HDR οθόνες που συνδυάζουν 80Gbps video bandwidth και άλλα σημαντικά χαρακτηριστικά του Display Port 2.0 με τη μετάδοση USB δεδομένων και μεταφορά ρεύματος.

Tags: