Η Apple ρίχνει τους τόνους σχετικά με το κενό ασφαλείας στο iOS

Και καθησυχάζει τους χρήστες
25 Απριλίου 2020 11:18
Η Apple ρίχνει τους τόνους σχετικά με το κενό ασφαλείας στο iOS

Την εβδομάδα που πέρασε ανακαλύφθηκε ένα σοβαρό κενό ασφαλείας στο iOS από την εταιρία ZecOps, το οποίο επέτρεπε την πρόσβαση hacker μέσω της εφαρμογής Mail, χωρίς ο χρήστης να απαιτείται να κάνει κάποια ενέργεια, όπως το να ανοίξει ένα mail. Η Apple είχε πει πως είναι ενήμερη για το θέμα και ετοιμάζει patch το οποίο θα έρθει με το επόμενο update.

Ωστόσο σήμερα επανέρχεται, προσπαθώντας να ρίξει τους τόνους όσον αφορά τη σοβαρότητα του κενού ασφαλείας, υποστηρίζοντας πως δεν έχει ανακαλύψει κανένα στοιχείο πως κάποιος έχει εκμεταλλευτεί το κενό αυτό, ενώ δεν έχει εντοπίσει και κάποιο χρήστη της που να έχει επηρεαστεί από αυτό.

Ερευνήσαμε διεξοδικά τις αναφορές της έρευνας και βάσει των πληροφοριών που μας παρασχέθηκαν, καταλήξαμε στο συμπέρασμα πως το θέμα δεν αποτελεί άμεσο ρίσκο για τους χρήστες μας. Ο ερευνητής αναγνώρισε τρία προβλήματα στο Mail, αλλά ξεχωριστά κανένα δεν είναι αρκετό για να ξεπεράσει τις προστασίες του iPhone και του iPad και δεν έχουμε βρει καμία απόδειξη πως χρησιμοποιήθηκαν εναντίον των πελατών μας.