Το Zoom 5.0 είναι εδώ με βελτιωμένη ασφάλεια και νέα χαρακτηριστικά

Τηρώντας τη δέσμευση των 90 ημερών
23 Απριλίου 2020 17:02
Το Zoom 5.0 είναι εδώ με βελτιωμένη ασφάλεια και νέα χαρακτηριστικά

Ενώ η ταχύτατη ανάπτυξη της εφαρμογή τηλεδιασκέψεων Zoom θα έπρεπε να είναι ένα όνειρο για την εταιρία, εξελίχθηκε σε εφιάλτη με απανωτά προβλήματα ασφαλείας και ιδιωτικότητας. Τα προβλήματα ήταν τόσα πολλά που η εταιρία αναγκάστηκε να σταματήσει την εισαγωγή νέων χαρακτηριστικών για να επικεντρωθούν στη επίλυση των θεμάτων.

Όντως λοιπόν, φαίνεται πως έκανε πρόοδο και λύνει αρκετά από αυτά με τη νέα αναβάθμιση της εφαρμογής, το Zoom 5.0.

Καταρχάς προσφέρει πλέον βελτιωμένη ασφάλεια και ιδιωτικότητα υιοθετώντας κρυπτογράφηση AES 256-bit GCM, κάνοντας απροσπέλαστα τα δεδομένα κατά τη μεταφορά τους. Επιπλέον προσφέρει κάποια παραπάνω εργαλεία, όπως το data routing, όπου ο διαχειριστής της τηλεδιάσκεψης διαλέγει τις περιοχές που βρίσκονται τα data centers που φιλοξενούν τους servers της συνομιλίας τους.

Το λεγόμενο “Zoombombing” αποφάσισε να το αντιμετωπίσει με τα Waiting Rooms και τα passwords τα οποία θα είναι ενεργοποιημένα από default, ενώ θα υπάρχει και δυνατότητα αναφοράς χρήστη. Ο οικοδεσπότης της τηλεδιάσκεψης θα μπορεί να απαγορέψει την αλλαγή του ονόματος των χρηστών, ενώ θα έχει τον έλεγχο του screen sharing από την αρχή.

Είμαι περήφανος που φτάσαμε σε αυτό το σημείο στο σχέδιο των 90 ημερών, αλλά αυτό είναι μόνο η αρχή. Δημιουργήσαμε το επιχειρηματικό μας μοντέλο φέρνοντας ευτυχία στους πελάτες μας. Θα κερδίσουμε την εμπιστοσύνη των πελατών μας και θα τους προσφέρουμε ευτυχία με την αδιάκοπη προσήλωσή μας στο να παρέχουμε την πιο ασφαλή πλατφόρμα. – Eric S. Yuan, CEO