Το Gmail μπλοκάρει 18 εκατομμύρια emails-απάτη γύρω από τον κορωνοϊό

Την ημέρα!...
21 Απριλίου 2020 11:39
Το Gmail μπλοκάρει 18 εκατομμύρια emails-απάτη γύρω από τον κορωνοϊό

Οι απάτες μέσω mail δεν είναι κάτι νέο, ωστόσο με την πανδημία του κορωνοϊού φαίνεται πως έχουμε και μία πανδημία από τέτοια emails. Ευτυχώς για εμάς, η πλατφόρμα του Gmail κάνει σωστά τη δουλειά της, προστατεύοντάς μας αρκετά ικανοποιητικά από τέτοιου είδους emails.

Σύμφωνα με νέα δεδομένα που έδωσε η Google στη δημοσιότητα, το Gmail μπλοκάρει 18 εκατομμύρια emails-απάτες σχετικές με τον κορωνοϊό σε καθημερινή βάση. Τα emails αυτά είτε περιέχουν κάποιο malware, είτε είναι phishing προσπάθειες για να υποκλέψουν τα δεδομένα του χρήστη. Σε μερικές περιπτώσεις παρουσιάζονται ως mail κάποιου κυβερνητικού παράγοντα που ζητάει τις τραπεζικές πληροφορίες του χρήστη για να του κατατεθούν χρήματα ως βοήθημα.

Πέρα από τις απάτες όμως υπάρχουν και τα απλά spam emails. Και πάλι αυτά που σχετίζονται με τον κορωνοϊό φτάνουν τα 240 εκατομμύρια την ημέρα (!) τα οποία φιλτράρονται από τους μηχανισμούς της Google.

Συνολικά τα phishing emails σχετικά με τον κορωνοϊό αποτελούν πλέον το 20% περίπου των 100 εκατομμύριων καθημερινών phishing emails που μπλοκάρει η Google.