Η MSI αποκαλύπτει το πρώτο laptop του κόσμου με mini LED οθόνη

Και προλαβαίνει την Apple
07 Απριλίου 2020 10:41
Η MSI αποκαλύπτει το πρώτο laptop του κόσμου με mini LED οθόνη

Ο λόγος που οι κατασκευαστές laptop ήταν διστακτικοί να περάσουν στην OLED τεχνολογία ήταν το κόστος, μιας και πρόκειται για αρκετά μεγαλύτερες συσκευές από ότι τα τηλέφωνα. Η Apple είχε ανακοινώσει πως θα χρησιμοποιήσει mini LED τεχνολογία μέσα στο 2020 για τα MacBook. Ωστόσο η MSI φαίνεται πως είναι η πρώτη που κάνει τη μετάβαση με το MSI Creator 17, το πρώτο laptop του κόσμου – σύμφωνα με την εταιρία – με mini LED οθόνη.

Το laptop διαθέτει οθόνη 17 ιντσών με 4K ανάλυση. Τα mini LEDs φτάνουν στα όρια της LCD τεχνολογίας, σε αντίθεση με τα micro LEDs τα οποία λειτουργούν περισσότερο όπως οι OLED οθόνες των τηλεφώνων μας. Η τεχνολογία αυτή επιτρέπει στην οθόνη να κλείνει το backlight σε συγκεκριμένα σημεία, δημιουργώντας βαθύτερα μαύρα και συγκεντρωμένα λευκά, προσφέροντας αντίθεση που δεν έχουμε δει σε laptop. Ενώ η τεχνολογία αυτή μπορεί να βρεθεί σε high-end τηλεοράσεις, η μεταφορά της στο μέγεθος ενός laptop θα είχε ως αποτέλεσμα ογκώδεις συσκευές. Και εδώ έρχονται τα mini LEDs για να μικρύνουν τα μεγέθη.

Στα υπόλοιπα τεχνικά χαρακτηριστικά έχουμε Intel Core-i7 10875H, 16/32GB RAM, έως 2TB αποθηκευτικού χώρου τύπου NVMe και επιλογές στα γραφικά μεταξύ NVIDIA RTX 2060 ή RTX 2080 Super Max-Q. Η τιμή του MSI Creator 17 ξεκινά από τα €1.799.

Tags: