Τρύπες στην ασφάλεια του Zoom σε Windows και Mac απειλούν τους χρήστες

Η εταιρία δεσμεύεται να διορθώσει τα προβλήματα
03 Απριλίου 2020 10:59
Τρύπες στην ασφάλεια του Zoom σε Windows και Mac απειλούν τους χρήστες

Η απότομη άνοδος του Zoom ως εργαλείου τηλεδιάσκεψης τη στιγμή που πολλοί εργάζονται από το σπίτι λόγω του κορωνοϊού, έφερε στην επιφάνεια ευπάθειες του προγράμματος, τόσο σε Windows όσο και σε Mac.

Ερευνητές του Hacker Fantastic βρήκαν μία ευπάθεια της Windows εφαρμογής, την οποία μπορούν να εκμεταλλευτούν hackers για να κλέψουν πιστοποιητικά χρήστη.

Ο πρώην hacker της NSA, Patrick Wardle, αποκάλυψε μία ακόμα ευπάθεια σε Mac υπολογιστές, η οποία επιτρέπει σε hackers να έχουν πρόσβαση στον Mac και να μπορούν να εγκαταστήσουν malware. Υπάρχει ακόμα ένα bug το οποίο επιτρέπει στον hacker να πάρει τον έλεγχο της κάμερας και του μικροφώνου του θύματος.

Το Zoom φαίνεται να παίρνει στα σοβαρά τις προειδοποιήσεις και μέσω του CEO του, Eric S. Yuan, ανακοίνωσε πάγωμα όλων των νέων χαρακτηριστικών του προγράμματος για τις επόμενες 90 ημέρες, έτσι ώστε οι τεχνικοί να επικεντρωθούν στην επίλυση των προβλημάτων και την ασφάλεια.

Τις επόμενες 90 ημέρες δεσμευόμαστε να διαθέσουμε τους πόρους που απαιτούνται για την αναγνώριση, την ανταπόκριση και την επίλυση των θεμάτων. Δεσμευόμαστε επίσης να είμαστε διαφανείς σε όλη τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας. Θέλουμε να κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να διατηρήσουμε την εμπιστοσύνη σας.

Σύμφωνα με τον Yuan, το Zoom είχε 10 εκατομμύρια χρήστες τον Δεκέμβριο του 2019, ενώ τον Μάρτιο ο αριθμός αυτός εκτοξεύτηκε στα 200 εκατομμύρια!