Το MIT δίνει δωρεάν τα σχέδια για κατασκευή αναπνευστήρα κόστους μόλις $100

Με σκοπό να καλυφθούν οι ελλείψεις των νοσοκομείων
30 Μαρτίου 2020 10:29
Το MIT δίνει δωρεάν τα σχέδια για κατασκευή αναπνευστήρα κόστους μόλις $100

Τα συστήματα υγείας πολλών χωρών βρίσκονται στο όριο των δυνατοτήτων τους ή τα έχουν ήδη ξεπεράσει λόγω του COVID-19. Οι ελλείψεις σε εξοπλισμό είναι έντονες και παρά τις προσπάθειες της βιομηχανίας, τουλάχιστον ένα εργαλείο βρίσκεται διαρκώς σε έλλειψη: οι μηχανικοί αναπνευστήρες. Συνήθως είναι αρκετά ακριβοί, κυμαίνονται σε κόστος από τα $5.000 μέχρι και τα $30.000 για τα πιο εξελιγμένα συστήματα.

Ερευνητές το MIT όμως είναι έτοιμοι να δώσουν στη δημοσιότητα τα σχέδια για έναν αναπνευστήρα έκτακτης ανάγκης εντελώς δωρεάν. Το κόστος του αναπνευστήρα εκτιμάται στα $100 και μπορεί να κατασκευαστεί με υπάρχοντα υλικά σε ένα νοσοκομείο.

Ο μηχανισμός βασίζεται σε αναπνευστήρα χειρός ο οποίος βρίσκεται σε πολλά νοσοκομεία. Η συσκευή μετατρέπει αυτόν τον αναπνευστήρα σε μηχανικό για να αυτοματοποιήσει τη λειτουργία του. Βασίζεται σε ένα σχέδιο φοιτητών πριν από μία δεκαετία. Οι φοιτητές σε συνεργασία με ιατρικό προσωπικό εξέδωσαν το paper και έπειτα το project μπήκε στο συρτάρι.

Δίνουμε στη δημοσιότητα οδηγίες κατασκευής (κλινικές, μηχανικές, ηλεκτρικές/ελέγχου, δοκιμών) καθώς αναπτύσσονται και καταγράφονται. Ενθαρρύνουμε τις ομάδες μηχανικών που μπορούν, να εργαστούν χρησιμοποιώντας τοπικούς πόρους, ενώ τηρούν τα κύρια χαρακτηριστικά και τις πληροφορίες ασφαλείας και οποιαδήποτε συμβολή από άλλες ομάδες είναι καλοδεχούμενη.