Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας: Η πανδημία του κορωνοϊού επιταχύνεται

Ζητά παγκόσμια αύξηση της παραγωγής προστατευτικού εξοπλισμού
24 Μαρτίου 2020 11:53
Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας: Η πανδημία του κορωνοϊού επιταχύνεται

Ο διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Tedros, Adhanom Ghebreyesus, κατά τη διάρκεια της χτεσινής ενημέρωσης από τη Γενεύη, τόνισε πως η επιδημία του κορωνοϊού επιταχύνει, τη στιγμή που τα περιστατικά ξεπέρασαν τις 350.000 και οι θάνατοι τους 15.000.

Η επιδημία επιταχύνεται. Της πήρε 67 μέρες από την πρώτη αναφορά μέχρι να φτάσει τους 100.000, 11 μέρες για το δεύτερο σετ των 100.000 και μόλις 4 μέρες για το τρίτο σετ των 100.000.

Ο Tedros  δήλωσε πως θα ζητήσει από τους G20 να επιταχύνουν την παραγωγή προσωπικών μέτρων προστασίας για γιατρούς και νοσοκόμες, χωρίς να επιβάλουν οποιοδήποτε περιορισμό στις εξαγωγές αυτού του υλικού.

Χρειαζόμαστε ενότητα ανάμεσα στις χώρες των G20 οι οποίες διαθέτουν παραπάνω από το 80% του παγκόσμιου ΑΕΠ. Αν δε θέσουμε ως προτεραιότητα την προστασία των εργαζομένων στον τομέα της υγείας, πολλοί άνθρωποι θα πεθάνουν επειδή ο γιατρός που μπορεί να έσωζε τη ζωή του ήταν άρρωστος.

Ο ΠΟΥ προειδοποιεί τις χώρες που δεν έχουν χτυπηθεί γερά ακόμα από την επιδημία πως αν δεν πάρουν μέτρα, μπορεί να δουν τα συστήματα υγείας τους να καταρρέουν μέσε σε λίγες εβδομάδες.

Κοιτάξτε τι συμβαίνει σε ορισμένα συστήματα υγείας στον κόσμο. Δείτε τις μονάδες εντατικής θεραπείας που έχουν κατακλυστεί. Γιατροί και νοσοκόμες εντελώς εξαντλημένοι. Αυτό δεν είναι νορμάλ. Δεν είναι απλά μία κακή εποχική γρίπη.