Η Apple δεν επιτρέπει στους "κακούς" των ταινιών να χρησιμοποιούν τα τηλέφωνά της

Η αποκάλυψη του Rian Johnson για το Knives Out
27 Φεβρουαρίου 2020 10:25
Η Apple δεν επιτρέπει στους "κακούς" των ταινιών να χρησιμοποιούν τα τηλέφωνά της

Η διαφήμιση μέσω τοποθέτησης προϊόντων σε μία ταινία είναι μία τακτική που επιλέγουν συχνά οι κατασκευαστές smartphones και η Apple δεν αποτελεί εξαίρεση. Ωστόσο φαίνεται πως έχει μία μοναδική απαίτηση, όπως αποκαλύπτει στο Vanity Fair ο σκηνοθέτης του Knives Out, Rian Johnson.

Ένα ακόμα αστείο πράγμα… δεν ξέρω αν πρέπει να το πω ή όχι χαχα!.. Είναι πολύ ενδιαφέρον. Η Apple σε αφήνει να χρησιμοποιήσεις τα τηλέφωνά της στις ταινίες αλλά – κι αυτό είναι καθοριστικό αν παρακολουθείς ταινία μυστηρίου – οι κακοί δεν μπορούν να έχουν iPhone στην κάμερα.

Σύμφωνα με τον Johnson λοιπόν, η Apple στα συμβόλαιά της περί τοποθέτησης προϊόντος, είναι απόλυτη πως οι συσκευές της δεν μπορούν να χρησιμοποιούνται από χαρακτήρες οι οποίοι έχουν το ρόλο του “κακού”. Η Apple φαίνεται πως ανησυχεί τόσο πολύ για την εικόνα της που δε θέλει το iPhone να συνδεθεί αρνητικά στο υποσυνείδητο του θεατή με οποιοδήποτε τρόπο.

Ωστόσο, γνωρίζοντας αυτήν την πληροφορία τώρα, ίσως να καταλήξουμε σε spoilers ταινιών στις οποίες ο “κακός” δεν αποκαλύπτεται εξαρχής.

Κάθε κινηματογραφιστής που έχει έναν κακό στην ταινία του που υποτίθεται πως είναι μυστικό θα θέλει να με σκοτώσει τώρα.