Αυτό είναι το €588 εκατομμυρίων σούπερ-γιοτ της Sinot (ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ)

Υδρογονοκίνητο και μέσα στη χλιδή
10 Φεβρουαρίου 2020 10:39
Αυτό είναι το €588 εκατομμυρίων σούπερ-γιοτ της Sinot (ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ)

Το Aqua είναι ένα σούπερ-γιοτ το οποίο παρουσιάστηκε ως concept στο Μονακό. Τώρα όμως ο σχεδιαστής του Sander Sinot ανέλαβε να κατασκευάσει το Aqua, ένα σκάφος 112 μέτρων που κινείται αποκλειστικά με τη χρήση δύο κινητήρων του 1MW οι οποίοι τροφοδοτούνται με υγρό υδρογόνο παράγοντας μηδενικά καυσαέρια.

Το αξίας €588 εκατομμυρίων σκάφος διαθέτει πέντε επίπεδα, μπορεί να φιλοξενήσει 14 επισκέπτες μαζί με τα 31 άτομα προσωπικού και διαθέτει ακόμα και γυμναστήριο. Στους 17 κόμβους την ώρα δεν είναι το ταχύτερο σκάφος, αλλά μπορεί να διασχίσει τον Ατλαντικό ωκεανό από το Λονδίνο στη Νέα Υόρκη πριν χρειαστεί ανεφοδιασμό.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 13/2

Το αρχικό άρθρο έκανε λόγο για αγορά του Aqua από τον Bill Gates έναντι €588 εκατομμυρίων. Έκτοτε η Sinot με ενημέρωση της ιστοσελίδας της διαψεύδει πως το γιοτ έχει αγοραστεί από τον Bill Gates ή από οποιονδήποτε εκ μέρους του. Ξεκαθαρίζει πως δεν έχει καμία οικονομική συναλλαγή με τον Gates και πως το σκάφος βρίσκεται υπό κατασκευή αλλά δεν προορίζεται για τον Gates, χαρακτηρίζοντας τα σχετικά δημοσιεύματα ως αναληθή. Το παρόν άρθρο ενημερώθηκε αφαιρώντας οποιαδήποτε αναφορά στον Bill Gates, παρέχοντας πληροφορίες μόνο για το σκάφος. Λυπούμαστε για την αναληθή αναφορά.