Οι ΗΠΑ ξοδεύουν εκατομμύρια για drone-κυνηγούς εξοπλισμένα με δίχτυα (ΒΙΝΤΕΟ)

Εφόσον η κατάρριψή τους πάνω από πόλεις δεν είναι ιδανική
09 Φεβρουαρίου 2020 12:01
Οι ΗΠΑ ξοδεύουν εκατομμύρια για drone-κυνηγούς εξοπλισμένα με δίχτυα (ΒΙΝΤΕΟ)

Μετά από ένα περιστατικό όπου ένα drone πολίτη κόντεψε να συγκρουστεί με ένα F-22 Raptor αξίας $250 εκατομμυρίων, η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ έλαβε άδεια να καταρρίπτει μη επανδρωμένα ιπτάμενα αντικείμενα τα οποία πλησιάζουν στις βάσεις της. Ωστόσο η χρήση πυρομαχικών για κατάρριψη drone κοντά σε πόλεις δεν είναι η ιδανική λύση και έτσι η Π.Α. αποφάσισε να ξοδέψει εκατομμύρια δολάρια για να προμηθευτεί αμυντικά drones τα οποία έρχονται εξοπλισμένα με δίχτυα. Το ακριβές ποσό δεν ανακοινώθηκε.

Η Fortem Technologies λοιπόν θα προμηθεύσει την Π.Α. με τα Drone Hunter, drones τα οποία εντοπίζουν, κυνηγούν και συλλαμβάνουν εχθρικά drones με χρήση τεχνητής νοημοσύνης. Το δίχτυ εκτοξεύεται από το Drone Hunter περιβάλοντας το εχθρικό drone, και το Drone Hunter το κουβαλάει πίσω στη βάση του. Μάλιστα το σύστημα έχει το πλεονέκτημα πως το εχθρικό drone δεν καταστρέφεται, επιτρέποντας στην Π.Α. να ερευνήσει σε ποιον ανήκει, ενώ είναι το πλέον ασφαλές σύστημα αντιμετώπισης drone σε πόλεις, αφού δε ρισκάρει να καταρρίψει το drone και να πέσει σε κεφάλια.

Τα πλάνα που έδωσε στη δημοσιότητα η εταιρία, αν μη τι άλλο είναι εντυπωσιακά, αφού το κυνηγητό μεταξύ των drones μοιάζει σαν να βγήκε από κάποιο video game.