Το Apple Watch ξεπέρασε σε πωλήσεις όλη την ελβετική βιομηχανία ρολογιών

Πάνω από 30 εκατομμύρια ρολόγια το 2019
06 Φεβρουαρίου 2020 11:24
Το Apple Watch ξεπέρασε σε πωλήσεις όλη την ελβετική βιομηχανία ρολογιών

Τότε που πρωτοεμφανίστηκε το Apple Watch, σύσσωμη η ελβετική βιομηχανία ρολογιών δήλωνε πως δεν αγχώνεται, επειδή οι πελάτες τους προτιμούν τα παραδοσιακά ρολόγια και όχι τα smartwatches. Σήμερα όμως τα νούμερα προδίδουν μια άλλη πραγματικότητα.

Σύμφωνα με τα δεδομένα της Strategy Analytics, η Apple πούλησε 30.7 εκατομμύρια Apple Watch μέσα στο 2019, σημειώνοντας αύξηση 36% σε σχέση με το 2018. Συγκριτικά, όλα τα ελβετικά brands ρολογιών μαζί πούλησαν 21.1 εκατομμύρια μονάδες το 2019, σημειώνοντας πτώση 13% σε σχέση με το 2018.

Παραδοσιακοί Ελβετοί κατασκευαστές όπως η Swatch και η Tissot, χάνουν τον πόλεμο των smartwatches. Το Apple Watch είναι ένα καλύτερο προϊόν μέσω βαθύτερων καναλιών πωλήσεων και απευθύνεται σε νεαρότερο κοινό το οποίο θέλει όλο και περισσότερο ένα ψηφιακό μέσο στους καρπούς τους. Το παράθυρο για τους Ελβετούς να κάνουν το άλμα στα smartwatches κλείνει. Ο χρόνος ίσως να τελειώνει για την Swatch, την Tissot, την TAG Heuer και άλλους.

Όπως σημειώνει η έρευνα, το Apple Watch έχει τρομερή επιτυχία σε Δυτική Ευρώπη, Βόρεια Αμερική και Ασία. Νεαροί αγοραστές προτιμούν smartwatches, ενώ τα αναλογικά ρολόγια παραμένουν δημοφιλή μόνο σε μεγαλύτερο κοινό.