Ο κορωνοϊός απειλεί τη μεγαλύτερη έκθεση smartphone στον κόσμο

LG και ZTE αποσύρθηκαν
06 Φεβρουαρίου 2020 11:00
Ο κορωνοϊός απειλεί τη μεγαλύτερη έκθεση smartphone στον κόσμο

Λίγες εβδομάδες απέμειναν για το Mobile World Congress 2020, τη μεγαλύτερη έκθεση κινητής τηλεφωνίας στον κόσμο που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στην Βαρκελώνη. Πάνω από 100.000 επισκέπτες από 200 χώρες καταφτάνουν στην έκθεση ετησίως για να δουν από κοντά τις ανακοινώσεις των μεγαλύτερων κατασκευαστών. Ωστόσο φέτος τα πράγματα είναι διαφορετικά. Με την έξαρση του κορωνοϊού και τα εκατοντάδες θύματά του, ίσως να μην είναι καλή ιδέα οι μαζικές μετακινήσεις και η συγκέντρωση τόσων ανθρώπων σε ένα χώρο.

Κάπως έτσι τουλάχιστον σκέφτηκαν LG και ZTE, ανακοινώνοντας πως δε θα συμμετέχουν φέτος στο MWC 2020 για την ασφάλεια των εργαζομένων τους.

Με την ασφάλεια των εργαζομένων, των συνεταίρων της και κυρίως των πελατών της στο μυαλό, η LG αποφάσισε να αποσυρθεί από την έκθεση και τη συμμετοχή στο MWC 2020 αργότερα μέσα στο μήνα στην Βαρκελώνη της Ισπανίας. Η απόφαση αφαιρεί το ρίσκο έκθεσης εκατοντάδων εργαζομένων της LG σε διεθνή ταξίδια, τα οποία ήδη περιορίζονται καθώς ο ιός συνεχίζει να εξαπλώνεται σε άλλες χώρες. Αντί για τη συμμετοχή της στο MWC, η LG θα διοργανώσει ξεχωριστά events στο κοντινό μέλλον για να ανακοινώσει τα mobile προϊόντα της για το 2020.

Ο GSMA, ο διοργανωτής του MWC με ανακοίνωσή του δηλώνει πως δεν αλλάζει τίποτα στον προγραμματισμό της έκθεσης και θα πραγματοποιηθεί όπως κάθε χρόνο. Παίρνει αυξημένα μέτρα ωστόσο, όπως βελτιωμένα μέτρα ελέγχου και καθαρισμού των κοινόχρηστων χώρων, ενημέρωση των επισκεπτών, ιατρική υποστήριξη στην έκθεση και εκπαίδευση του προσωπικού σε έκτακτους κανόνες υγιεινής. Καλεί επίσης όλους τους επισκέπτες να αποφεύγουν τις χειραψίες, ενώ οι ομιλητές θα αλλάζουν κάθε φορά μικρόφωνο.