Η Foxconn αναγκάζεται να κλείσει τα εργοστάσια της στην Κίνα λόγω του κορωνοϊού

Πιθανώς να επηρεαστεί η παραγωγή iPhone
04 Φεβρουαρίου 2020 10:42
Η Foxconn αναγκάζεται να κλείσει τα εργοστάσια της στην Κίνα λόγω του κορωνοϊού

Δεν πέρασε μία εβδομάδα από τη δήλωση της Foxconn πως η παραγωγή iPhone δε θα επηρεαστεί από τον κορωνοϊό, αλλά η κυβέρνηση της Κίνας φαίνεται να έχει άλλη άποψη.

Σύμφωνα με το Reuters η Foxconn αναγκάστηκε να σταματήσει "σχεδόν όλη" την παραγωγή της στη χώρα, ακολουθώντας την οδηγία της κινεζικής κυβέρνησης να σταματήσουν τη λειτουργία τους όλες οι επιχειρήσεις τουλάχιστον μέχρι τις 10 Φεβρουαρίου.

Προς το παρόν δεν παρατηρείται κάποιο πρόβλημα στη διαθεσιμότητα των iPhone, ωστόσο αν η κυβέρνηση αποφασίσει να επιμηκύνει αυτήν την περίοδο, μπορεί να επηρεαστεί το πρόγραμμα παραγωγής.

Αυτό που μας ανησυχεί είναι καθυστερήσεις για άλλη μια βδομάδα ή ίσως μήνα. Οι επιπτώσεις θα είναι μεγάλες. Σίγουρα θα επηρεάσει τη γραμμή παραγωγής της Apple. Το θέμα είναι αν μπορέσουμε να επαναφέρουμε την παραγωγή (στις 10 Φεβρουαρίου)… Εξαρτάται από τις οδηγίες που δίνονται από την κεντρική και τις τοπικές κυβερνήσεις. – Ανώνυμη πηγή του Reuters μέσα από την Foxconn

Η Foxconn αρνήθηκε να προσφέρει κάποια δημόσια δήλωση, ενώ και η Apple αρνήθηκε να σχολιάσει. Η Foxconn για να αντιμετωπίσει το κλείσιμο της παραγωγής της στην Κίνα, μετέφερε το εργασιακό φορτίο στα άλλα εργοστάσια της που διαθέτει σε όλο τον κόσμο, όπως στην Ινδία, στο Βιετνάμ και στο Μεξικό.