Πάρκαρε σε θέση ΑμεΑ και έκανε και αγωγή στη γυναίκα που ανάρτησε στο Facebook το όχημά του

Πού σταματούν τα προσωπικά δεδομένα και πού αρχίζει η κοινωνική δικαιοσύνη;
02 Φεβρουαρίου 2020 09:58
Πάρκαρε σε θέση ΑμεΑ και έκανε και αγωγή στη γυναίκα που ανάρτησε στο Facebook το όχημά του

Μία ιδιαίτερη υπόθεση εκτυλίσσεται τις τελευταίες μέρες στα ελληνικά δικαστήρια. Το GDPR της Ευρωπαϊκής Ένωσης προβλέπει βαριά πρόστιμα για παραβιάσεις προσωπικών δεδομένων, ωστόσο όλες οι υποθέσεις δεν είναι ίδιες.

Τον προηγούμενο Ιανουάριο, ένας οδηγός πάρκαρε σε θέση στάθμευσης για ΑμεΑ. Μία γυναίκα του έκανε παρατήρηση και η άρνησή του να μετακινήσει το όχημα, οδήγησε σε λογομαχία. Τελικά η γυναίκα φωτογράφισε το όχημα του οδηγού και ανάρτησε τη φωτογραφία στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook, όπου γνώρισε τεράστια ανταπόκριση με χιλιάδες κοινοποιήσεις. Ο οδηγός λοιπόν, έκανε αγωγή στη γυναίκα ζητώντας 70.000 ευρώ για παραβίαση προσωπικών δεδομένων, αφού στη φωτογραφία φαινόταν η πινακίδα του οχήματος.

Η υπόθεση εκδικάσθηκε τελικά την περασμένη Πέμπτη και βρισκόμαστε εν αναμονή της απόφασης. Σύμφωνα με το δικηγόρο της γυναίκας, Βασίλη Σωτηρόπουλο, οι διατάξεις του νόμου θα ερμηνευτούν εκ νέου για θέματα κοινωνικής δικαιοσύνης, αφού το καθήκον της δημόσιας παρέμβασης του πολίτη σε αντικοινωνικές συμπεριφορές είναι το ζητούμενο.