Η νέα τεχνολογία φόρτισης της OnePlus δε θα αφήνει την μπαταρία στο 100% για ώρα

Επιμηκύνοντας τη ζωή της
07 Ιανουαρίου 2020 20:19
Η νέα τεχνολογία φόρτισης της OnePlus δε θα αφήνει την μπαταρία στο 100% για ώρα

Ένα νέο χαρακτηριστικό με την ονομασία Optimized Charging ανακοίνωσε η OnePlus, το οποίο θα φροντίσει την μπαταρία σας και θα επιμηκύνει το χρόνο ζωής της. Πρακτικά, η μπαταρία θα φορτίζει μέχρι το 80% και έπειτα θα σταματά προσωρινά χρησιμοποιώντας τη λειτουργία ανίχνευσης κύκλου ύπνου του χρήστη. Εκατό λεπτά πριν το συνηθισμένο ξύπνημά σας ή εκατό λεπτά πριν το ξυπνητήρι, η φόρτιση θα ξεκινήσει και πάλι φτάνοντας το 100%.

Έτσι, κατά τη διάρκεια της νύχτας το τηλέφωνο θα παραμείνει στο 80% κι ας είναι συνδεδεμένο στο φορτιστή και μόνο λίγο πριν να ξυπνήσετε θα φτάνει το 100%, διασφαλίζοντας πως δε θα υπερφορτίζεται επιβαρύνοντας τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας.

Το χαρακτηριστικό θα μπορεί φυσικά να απενεργοποιηθεί από τις ρυθμίσεις για αυτούς που δεν ενδιαφέρονται, ενώ όταν η φόρτιση έχει σταματήσει στο 80% θα υπάρχει επιλογή να τη συνεχίσετε. Η OnePlus σκοπεύει να βελτιώνει συνεχώς την ανίχνευση κύκλου ύπνου, ακόμα κι αν είναι ασυνήθιστες ώρες, όπως το ξενύχτι τα Σαββατοκύριακα και η αλλαγή ζώνης ώρας. Άγνωστο παραμένει πότε και σε ποιες συσκευές θα το δούμε, αλλά αν λάβουμε υπόψη πως βρίσκεται σε beta, δε θα αργήσουμε πολύ ακόμα.