Το κυβερνών κόμμα της Ινδίας εξαπατά τον κόσμο τάζοντας δωρεάν συνδρομή στο Netflix και sex

Η καμπάνια στο Twitter ξεσήκωσε αντιδράσεις
05 Ιανουαρίου 2020 11:26
Το κυβερνών κόμμα της Ινδίας εξαπατά τον κόσμο τάζοντας δωρεάν συνδρομή στο Netflix και sex

Το κυβερνών κόμμα της Ινδίας, το Bharatiya Janata Party (BJP), κατηγορείται πως ξεκίνησε μία καμπάνια στο Twitter με σκοπό να ξεγελάσει τον κόσμο για να υποστηρίξει ένα αμφιλεγόμενο νομοσχέδιο, τάζοντας δωρεάν συνδρομή στο Netflix, μοναχικές γυναίκες και δωρεάν δεδομένα στο κινητό.

Ας τα πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Η Ινδία εδώ και βδομάδες έχει διχαστεί από ένα νέο νομοσχέδιο (CAA) το οποίο διευκολύνει τις μη-Μουσουλμανικές μειονότητες από τις όμορες χώρες να ζητήσουν Ινδική υπηκοότητα. Ωστόσο, σε συνδυασμό με την καταγραφή των πολιτών σε εθνικό επίπεδο, πολλοί υποστηρίζουν πως κάνει διακρίσεις εναντίον των Μουσουλμάνων που ζουν ήδη στην Ινδία, αποκλείοντάς τους από τη δυνατότητα να αιτηθούν για Ινδική υπηκοότητα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα μαζικές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε όλη τη χώρα κατά του νομοσχεδίου, η κυβέρνηση όμως δηλώνει αμετάκλητη.

Το Σάββατο όμως η κυβέρνηση φαίνεται πως βρήκε νέο τρόπο για να βρει υποστηρικτές για το νομοσχέδιο. Ο Υπουργός Εσωτερικών της χώρας με το παραπάνω tweet, προέτρεψε τους πολίτες να καλέσουν έναν τηλεφωνικό αριθμό “προς υποστήριξη του νόμου CAA”.

Ωστόσο, τα πράγματα πήραν γρήγορα άλλη τροπή, καθώς χιλιάδες χρήστες – πολλοί από τους οποίους συνδέονται με το κυβερνών κόμμα – ξεκίνησαν να αναρτούν αυτόν τον αριθμό στο Twitter, αλλά με πολύ διαφορετική περιγραφή. Άλλοι τάζουν δωρεάν συνδρομή στο Netflix αν καλέσει κάποιος το νούμερο, άλλοι προσφέρουν εργασία, δωρεάν δεδομένα κινητής τηλεφωνίας, ακόμα και τη συντροφιά “μοναχικών γυναικών”. Τη σύνδεση των λογαριασμών με το κυβερνών κόμμα έκανε ο fact checking οργανισμός, BoomLive.

Το Netflix έσπευσε να ξεκαθαρίσει πως δωρεάν συνδρομές δεν υπάρχουν και πρόκειται για φάρσα.

Το κυβερνών κόμμα φαίνεται πως έχει εξειδίκευση στο Twitter, αφού και το 2017 συντόνισε μία καμπάνια για να εμφανίσει υποστηρικτικά hashtags στην κορυφή των ινδικών trends.