Ο MrBeast καταφέρνει να φυτέψει 20 εκατομμύρια δέντρα

Η Team Trees έγινε γρήγορα ένα περιβαλλοντικό κίνημα
20 Δεκεμβρίου 2019 09:38
Ο MrBeast καταφέρνει να φυτέψει 20 εκατομμύρια δέντρα

Ήταν Οκτώβριος όταν ο δημοφιλής YouTuber MrBeast ξεκίνησε την καμπάνια #TeamTrees με σκοπό να δωρίσει $20 εκατομμύρια στο Arbor Day Foundation για τη φύτευση 20 εκατομμυρίων δέντρων σε διάφορα σημεία του κόσμου. Δύο μήνες και 500.000 υποστηρικτές μετά, έφτασε το στόχο του!

Το σκοπό του βοήθησαν και μερικά πολύ πλούσια στελέχη εταιριών, καθώς και διάσημοι influencers και YouTubers. Οι CEO των Shopify και SpaceX, Tobi Lutke και Elon Musk έκαναν τις μεγαλύτερες δωρεές με 1 εκατομμύριο δολάρια ο καθένας, ο CEO του Twitter πρόσφερε σε δύο δόσεις συνολικά $350.000 και η CEO του YouTube Susan Wojcicki πρόσφερε $200.000.

Τα δέντρα που θα φυτευτούν θα απορροφήσουν 1.6 εκατομμύρια τόνους άνθρακα και θα βοηθήσουν στην αφαίρεση 115.000 τόνων χημικής ρύπανσης του αέρα. Η φύτευση θα ξεκινήσει τον Ιανουάριο του 2020 και θα ολοκληρωθεί μέχρι το Δεκέμβριο του 2022.

Θέλουμε να δείξουμε πως το YouTube δεν είναι μόνο δράμα. Έχουμε πραγματική επιρροή και μπορούμε να κάνουμε την αλλαγή.

Ξέρουμε πως 20 εκατομμύρια δέντρα δεν πρόκειται να σταματήσουν την κλιματική αλλαγή. Αλλά το νόημα εδώ είναι να τελειώσουμε τη δεκαετία με ένα δυνατό μήνυμα. Είναι ένας εποικοδομητικός τρόπος να στείλουμε ένα μήνυμα στους πολιτικούς πως είναι επιτέλους καιρός να κάνουν κάτι για την κλιματική αλλαγή.