Το Cybertruck δεν μπορεί να κυκλοφορήσει στην Ευρώπη

Μπλόκο από τον οργανισμό TUV
18 Δεκεμβρίου 2019 11:48
Το Cybertruck δεν μπορεί να κυκλοφορήσει στην Ευρώπη

Ο σχεδιασμός και κυρίως η ανθεκτικότητα του νέου Cybertruck της Tesla φαίνεται πως είναι και ο λόγος που δε θα κυκλοφορήσει στην Ευρώπη. Σύμφωνα με έναν ειδικό από το γερμανικό οργανισμό πιστοποίησης TUV, η έγκριση ενός τέτοιου οχήματος για κυκλοφορία στην Ευρώπη δεν είναι δυνατή χωρίς να γίνουν ριζικές αλλαγές.

Η βασική ιδέα της Tesla έρχεται σε αντίθεση με την κοινή ευρωπαϊκή φιλοσοφία γύρω από την ασφάλεια. Το Cybertruck διασφαλίζει πως οι επιβάτες θα νιώθουν ασφαλείς – χωρίς πραγματικά να είναι. Οπότε για να εγκριθεί το ηλεκτρικό “αγροτικό” για αυτή τη χώρα απαιτούνται ριζικές αλλαγές στη βασική δομή του. – Stefan Teller, SGS-TUV Saar GmbH

Σύμφωνα με τον Teller το Cybertruck πρέπει να πληροί 50 με 60 διαφορετικούς κανονισμούς για να κυκλοφορήσει στην Ευρώπη. Κύριο εμπόδιο είναι το άκαμπτο μέταλλο από το οποίο είναι κατασκευασμένο.

Τίποτα δεν παραμορφώνεται στην περίπτωση σύγκρουσης και οι επιβάτες υποβάλλονται σε τεράστιες δυνάμεις κατά τη σύγκρουση. Οι αερόσακοι δε θα είναι αρκετοί.

Σημαντικό στοιχείο πέρα από την παθητική ασφάλεια είναι και η προστασία των πεζών. Έτσι, το σώμα πρέπει να είναι σχεδιασμένο με τέτοιο τρόπο ώστε να παραμορφώνεται επίτηδες σε ένα ατύχημα και να απορροφά την ενέργεια της σύγκρουσης για να μειώσει τους τραυματισμούς.

Το μπροστινό μέρος του οχήματος δεν μπορεί να είναι άκαμπτο” δηλώνει ο Teller και ως εκ τούτου το όχημα δεν μπορεί να εγκριθεί για κυκλοφορία σε Γερμανία και Ευρώπη.