Αυτό το αξεσουάρ μετατρέπει το smartphone σας σε μικροσκόπιο με 1.000x μεγέθυνση (ΒΙΝΤΕΟ)

Το νέο project της ιταλικής SmartMicroOptics
25 Νοεμβρίου 2019 21:48
Αυτό το αξεσουάρ μετατρέπει το smartphone σας σε μικροσκόπιο με 1.000x μεγέθυνση (ΒΙΝΤΕΟ)

Αναμφίβολα, οι κάμερες των smartphones έχουν κάνει τεράστια άλματα προόδου τον τελευταίο καιρό, προσεγγίζοντας μέχρι και τις DSLR. Τώρα, η SMO SmartMicroOptics ζητάει τη βοήθεια του κόσμου στο Kickstarter για να μετατρέψει τις ικανότατες κάμερες που έχουμε καθημερινά στην τσέπη μας σε πανίσχυρα μικροσκόπια.

Αναλυτικότερα, η ιταλική εταιρία αναζητά χρηματοδότηση για να φέρει στην αγορά το DIPLE. Πρόκειται για ένα kit που μετατρέπει το κινητό σας σε μικροσκόπιο, προσφέροντας μέχρι και 1.000 φορές μεγέθυνση. Αυτό σημαίνει πως μέσα από την οθόνη του κινητού σας θα μπορείτε να ρίξετε μια ματιά στον αόρατο κόσμο των μικροοργανισμών και των βακτηρίων ή να δείτε μέχρι και τα κύτταρα του αίματός σας.

Φυσικά, το DIPLE δεν είναι το μοναδικό αξεσουάρ που μπορεί να μετατρέψει το smartphone σας σε μικροσκόπιο. Ωστόσο, τα επίπεδα μεγέθυνσης που προσφέρει σε συνδυασμό με τη σταθερή, φωτιζόμενη βάση υπόσχονται πολύ καλύτερη απόδοση από τις άλλες λύσεις.

Η βασική του έκδοση ζητά €36 για 35x zoom, ενώ για το πακέτο με όλα τα επίπεδα zoom θα χρειαστεί να δαπανήσετε περισσότερα από €100.