WT: Social | Ο συνιδρυτής της Wikipedia παρουσιάζει την εναλλακτική του Facebook

Θα βασίζεται σε δωρεές χρηστών και όχι διαφημίσεις
15 Νοεμβρίου 2019 12:22
WT: Social | Ο συνιδρυτής της Wikipedia παρουσιάζει την εναλλακτική του Facebook

Σε μία προσπάθεια να καταπολεμήσει τα fake news, ο συνιδρυτής της Wikipedia, Jimmy Wales, αποκάλυψε πριν δύο χρόνια την Wikitribune, μία πλατφόρμα στην οποία θα μπορούσαν να αναρτούν ρεπορτάζ έγκριτοι δημοσιογράφοι. Η πλατφόρμα δε γνώρισε ιδιαίτερη επιτυχία και έτσι η Wikitribune αλλάζει μορφή και γίνεται μία πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης με την ονομασία WT: Social.

Ο Wales θέλει το WT: Social να γίνει μία εναλλακτική του Facebook και του Twitter, αφού θα επιτρέπει στους χρήστες του να μοιράζονται άρθρα και να επικοινωνούν. Με μία σημαντική διαφορά όμως. Το WT: Social θα χρηματοδοτείται από δωρεές χρηστών και όχι διαφημίσεις.

Το επιχειρηματικό μοντέλο των social media εταιριών, της καθαρής διαφήμισης είναι προβληματικό. Όπως φαίνεται ο μεγάλος νικητής είναι το περιεχόμενο χαμηλής ποιότητας.

Το WT: Social δε θα έχει λογαριθμικό timeline βασισμένο στη δημοφιλία ενός post, αλλά θα εμφανίζει πρώτα τα πιο πρόσφατα ρεπορτάζ, ενώ ίσως να προστεθεί και ένα upvote πλήκτρο. Έχει συγκεντρώσει 50.000 χρήστες σε ένα μήνα, με τον Wales να δηλώνει πως ο στόχος είναι τα 50 εκατομμύρια.

Θα καλλιεργήσουμε ένα περιβάλλον στο οποίο οι κακόβουλοι θα αφαιρούνται επειδή αυτό είναι το σωστό, όχι επειδή ξαφνικά επηρεάζουν το στόχο μας.