Η σεξουαλική χρήση ορισμένων emojis απαγορεύεται πλέον από το Facebook και το Instagram

Μπορεί να καταργήσει λογαριασμούς χρηστών που τα χρησιμοποιούν
01 Νοεμβρίου 2019 18:26
Η σεξουαλική χρήση ορισμένων emojis απαγορεύεται πλέον από το Facebook και το Instagram

Προσπαθώντας να ταχθεί κατά της σεξουαλικής εκμετάλλευσης, το Facebook ανανέωσε τους Όρους της Κοινότητας και μέσα σε αυτούς συμπεριλαμβάνεται και η απαγόρευση χρήσης ορισμένων emojis με σεξουαλικά υπονοούμενα.

Περιεχόμενο που ζητάει ή προσφέρει γυμνές εικόνες, σεξ ή σεξουαλικούς συντρόφους ή σεξουαλικές συζητήσεις μέσω συνομιλίας, χρησιμοποιώντας ένα από τα παρακάτω στοιχεία που αφήνουν σεξουαλικά υπονοούμενα:

Μεμονωμένα ή διαδοχικά emoji με συγκεκριμένο συγκείμενο που χρησιμοποιούνται συχνά ως σεξουαλικά υπονοούμενα.

Η νέα οδηγία δε στοχοποιεί τα ίδια τα emojis όπως η μελιτζάνα και το ροδάκινο, αλλά τη χρήση τους δίπλα από μορφές σεξουαλικού περιεχομένου. Όπως ξεκαθαρίζεται στους New York Times:

Το περιεχόμενο θα αφαιρείται από το Facebook και το Instagram μόνο αν περιέχει ένα σεξουαλικό emoji δίπλα σε ένα υπονοούμενο ή έμμεσο αίτημα για γυμνές φωτογραφίες, σεξ ή σεξουαλικούς παρτενέρ και συζητήσεις σεξουαλικού περιεχομένου. Δεν στρεφόμαστε εναντίον των ίδιων των emojis.

Επιπλέον η χρήση emoji για την κάλυψη γυναικείων θηλών, γεννητικών οργάνων και γυμνών οπισθίων απαγορεύεται, καθώς και κάθε link ή πληροφορία που οδηγεί σε πορνογραφικό ή γενικότερα ενήλικο περιεχόμενο. Η τιμωρία για τη χρήση των emojis με σεξουαλικό σκοπό περιλαμβάνει την προειδοποίηση και εντέλει την κατάργηση του λογαριασμού.

Η μόνη ξεκάθαρη εξαίρεση σε αυτήν την καθολική απαγόρευση της σεξουαλικής έκφρασης στο Facebook και το Instagram, είναι η χρήση των πλατφορμών “για τη συζήτηση και την ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με τη σεξουαλική βία και την εκμετάλλευση”.