Εμφατικό ΌΧΙ του Jack Dorsey στη στήριξη του Libra από το Twitter

"Δε συμβαδίζει με τα πιστεύω μου"
28 Οκτωβρίου 2019 12:10
Εμφατικό ΌΧΙ του Jack Dorsey στη στήριξη του Libra από το Twitter

Ο CEO του Twitter, Jack Dorsey ξεκαθάρισε πως δεν τρέφει καμία συμπάθεια για το Libra κρυπτονόμισμα του Facebook, σε ένα media event στη Νέα Υόρκη. Μάλιστα η απάντησή του στην ερώτηση αν θα στήριζε το Libra ήταν ένα απότομο “όχι διάολε”, εξηγώντας αργότερα πως το Facebook δε χρειαζόταν να δημιουργήσει ένα κρυπτονόμισμα για τον εκδημοκρατισμό του οικονομικού συστήματος.

Δεν είναι ένα ανοιχτό standard του internet το οποίο δημιουργήθηκε στο internet. Γεννήθηκε από την πρόθεση μίας εταιρίας και δεν είναι συμβατό με τα προσωπικά μου πιστεύω και με αυτά που αντιπροσωπεύει η δικιά μου εταιρία.

Ταυτόχρονα εξέφρασε τη στήριξή του στα υπόλοιπα αποκεντρωμένα κρυπτονομίσματα, θεωρώντας τα ως ένα μέρος μία αναδυόμενης διεθνούς online κοινότητας.

Δεν εξυπηρετούμε απλά το αμερικανικό κοινό, εξυπηρετούμε ένα διεθνές κοινό. Θεωρώ πως το internet είναι κατά κάποιο τρόπο ένα αναδυόμενο κράτος σχεδόν με κάθε πιθανό τρόπο. Έχει σχεδόν και το δικό του νόμισμα υπό τη μορφή των κρυπτονομισμάτων και του Bitcoin.

Εδώ να σημειώσουμε πως ο Jack Dorsey είναι και CEO της Square, μιας εταιρίας η οποία μέσω του Square Crypto προσπαθεί να προωθήσει τη χρήση του Bitcoin, αναλύοντας κώδικα, διασφαλίζοντας πως οι συνεισφορές στο GitHub παραμένουν ελεύθερες από bugs ασφαλείας και επιδόσεων. Ο Dorsey θεωρεί πως το χρήμα πρέπει να ρέει ελεύθερα όπως το internet και θέλει ένα οικονομικό σύστημα που να λειτουργεί για όλους, όχι μόνο για ένα club εταιρικών ελίτ.

Μία εταιρία internet μπορεί να κυκλοφορήσει κάτι και είναι διαθέσιμο σε όλο τον κόσμο. Ενώ με τις πληρωμές, πρέπει να πας σε κάθε αγορά και να μιλήσεις με τους νομοθέτες. Πρέπει να συνεργαστείς με μία τοπική τράπεζα. Αυτή είναι μία πολύ αργή διαδικασία σε οποιαδήποτε νέα αγορά. Αν το Internet έχει ένα δικό του νόμισμα, θα μας βοηθήσει (Square) να λειτουργήσουμε περισσότερο σας Internet εταιρία.