Μαφιόζοι είχαν εταιρία πώλησης κρυπτογραφημένων τηλεφώνων

Έβαλαν το λύκο να φυλάει τα πρόβατα
27 Οκτωβρίου 2019 11:59
Μαφιόζοι είχαν εταιρία πώλησης κρυπτογραφημένων τηλεφώνων

Η εταιρία τεχνολογίας MPC, εμπορευόταν τηλέφωνα, tablets και υπολογιστές τα οποία διέθεταν ένα ειδικό firmware με σημαντικές τεχνολογίες κρυπτογράφησης για προστασία του χρήστη. Όπως αποκαλύπτει όμως το ρεπορτάζ του Vice, αφεντικά της ήταν δύο διαβόητοι εγκληματίες, γνωστοί και ως The Brothers.

Τα Αδέρφια αρχικά χρησιμοποιούσαν κρυπτογραφημένα BlackBerrys για το συντονισμό των εγκληματικών τους δραστηριοτήτων. Αργότερα σκέφτηκαν να προσλάβουν developers για να δημιουργήσουν ένα κρυπτογραφημένο λειτουργικό σύστημα που θα τους προσφέρει περισσότερη ιδιωτικότητα. Ιδρύοντας την MPC, πουλούσαν ειδικά διαμορφωμένα Nexus 5 και 5X με το custom OS, ενώ διαφήμιζαν την εταιρία τους ως την απόλυτη λύση για την ιδιωτικότητα των πελατών τους, χρησιμοποιώντας ακόμα και εικόνες του Edward Snowden στις marketing ενέργειές τους.

Τα Αδέρφια είναι οι επικεφαλής του οργανωμένου εγκληματικού δικτύου Escalade, “παρουσιάζοντας το υψηλότερο επίπεδο κινδύνου και εξειδίκευσης στο Ηνωμένο Βασίλειο” σύμφωνα με την Scotland Yard. Βρίσκεται στην κορυφή της εμπορίας ναρκωτικών στο Ηνωμένο Βασίλειο, εισάγοντας τεράστιες ποσότητες κοκαΐνης και ηρωίνης στην Ευρώπη από τη Νότια Αμερική. Τα Αδέρφια μέχρι και σήμερα διαφεύγουν της σύλληψης.

Tags: