Αν έχετε iPhone 5 πρέπει να αναβαθμίσετε σε iOS 10.3.4 άμεσα

Για να συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη συσκευή
27 Οκτωβρίου 2019 11:17
Αν έχετε iPhone 5 πρέπει να αναβαθμίσετε σε iOS 10.3.4 άμεσα

Αν χρησιμοποιείτε ακόμα iPhone 5, θα πρέπει να αναβαθμίσετε στην τελευταία έκδοση το αργότερο μέχρι τις 3 Νοεμβρίου για να μπορείτε να το χρησιμοποιείτε στο μέγιστο των δυνατοτήτων του. Η Apple εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία προειδοποιεί τους χρήστες που δε θα αναβαθμίσουν, πως θα χάσουν ορισμένα σημαντικά χαρακτηριστικά του τηλεφώνου, όπως email, web browsing, App Store και iCloud.

Αν θυμάστε, τον Ιούλιο η Apple εξέδωσε αναβαθμίσεις για παλαιότερα τηλέφωνα, διορθώνοντας bugs και διατηρώντας τη λειτουργία του GPS στα παλαιότερα iPhones και τα iPads. Ωστόσο το πρόβλημα φαίνεται πως είναι σοβαρότερο στο iPhone 5, καθώς αν δεν αναβαθμιστεί, δε θα μπορεί να συνδέεται στο internet.

Το GPS bug θα επηρεάσει μη αναβαθμισμένα μοντέλα iPhone 4S, iPad 2, iPad με Retina Display και τα τέταρτης γενιάς iPad τα μεσάνυκτα της 3ης Νοεμβρίου. Ωστόσο για αυτές τις συσκευές, η μη αναβάθμιση σημαίνει ότι απλά θα χάσουν τη συνδεσιμότητα GPS. Για το iPhone 5 οι επιπτώσεις είναι πιο σοβαρές. Αν χάσετε το παράθυρο OTA αναβάθμισης, το iCloud backup δε θα είναι πλέον λειτουργικό καθώς το τηλέφωνο δε θα μπορεί να συνδεθεί στο δίκτυο. Σε αυτήν την περίπτωση, θα χρειαστεί να το συνδέσετε με έναν υπολογιστή και να κάνετε restore μέσω iTunes.