Το Galaxy S10 με προστασία οθόνης μπορεί να ξεκλειδωθεί από οποιοδήποτε αποτύπωμα [ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ]

Η Samsung ετοιμάζει fix
18 Οκτωβρίου 2019 09:58
Το Galaxy S10 με προστασία οθόνης μπορεί να ξεκλειδωθεί από οποιοδήποτε αποτύπωμα [ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ]

Όπως αποκαλύφθηκε αρχικά από την The Sun, τα Galaxy S10 μπορούν να ξεκλειδωθούν από οποιοδήποτε δακτυλικό αποτύπωμα, όταν έχουν κάποια συγκεκριμένα μοντέλα προστασίας οθόνης. Προφανώς η προστασία οθόνης μπερδεύει τον υπερηχητικό αισθητήρα που είναι ενσωματωμένος στην οθόνη δίνοντας πρόσβαση στα δακτυλικά αποτυπώματα του οποιουδήποτε.

Η Samsung αναγνώρισε το πρόβλημα και μετά την αρχική της δήλωση πως οι πελάτες της θα έπρεπε να χρησιμοποιούν μόνο επίσημα αξεσουάρ, επέστρεψε με δήλωση στο BBC λέγοντας πως γνωρίζει το πρόβλημα και σύντομα θα εκδόσει ένα software patch.

Επιπλέον φαίνεται να είναι θέμα αισθητήρα και όχι κινητού, αφού και χρήστες του Galaxy Note 10 αναφέρουν το ίδιο πρόβλημα.

Το επίσημο site υποστήριξης της Samsung σημειώνει πως ορισμένες προστασίες οθόνης μπορεί να είναι προβληματικές για το τηλέφωνο, καθώς “ανεπίσημες, γρατζουνισμένες ή βρώμικες προστασίες οθόνης μπορεί να προκαλέσουν δυσλειτουργία στον αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων”.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 19/10

Η Samsung με ανακοίνωσή της αποκάλυψε πως το update που θα διορθώνει το πρόβλημα θα έρθει μέσα στην επόμενη εβδομάδα. Μέχρι τότε προτρέπει τους χρήστες Galaxy S10/S10+ και Note 10/Note 10+ να αφαιρέσουν το κάλυμμα και να σβήσουν τα αποτυπώματά τους από τις ρυθμίσεις της συσκευής. Μόλις έρθει το update θα χρειαστεί να ξαναπεράσετε τα αποτυπώματά σας εκ νέου.