Το Libra Association ανακοινώνει νέο συμβούλιο αφού έχασε το 1/4 των μελών του

Συνεχίζει ακάθεκτο
16 Οκτωβρίου 2019 10:43
Το Libra Association ανακοινώνει νέο συμβούλιο αφού έχασε το 1/4 των μελών του

Το Libra Association έχασε επτά ιδρυτικά μέλη από τα 28 συνολικά, μένοντας με τα 3/4 των μελών του να συνεχίζουν να υποστηρίζουν το όραμα του Libra. Συγκεκριμένα, έχουν εγκαταλείψει έως τώρα οι PayPal, Visa, Mastercard, eBay, Stripe, Mercado Pago και Booking Holdings.

Στην πρώτη του συνεδρίαση που είχε το Libra Association στη Γενεύη είχε σκοπό να εκλέξει την ηγεσία του συνδυασμού. Το group θα αποτελείται πλέον από πέντε μέλη συμβουλίου, συμπεριλαμβανομένου του David Marcus του Facebook ο οποίος έως τώρα ήταν και το κύριο πρόσωπο του project.

Το καταστατικό ορίζει πλέον και τη διαδικασία εκλογής νέων μελών, τις ψήφους για τις προτάσεις και την επίλυση διαφωνιών. Καμία από τις εταιρίες που εγκατέλειψαν το Libra δεν ήταν παρούσα στη συνεδρίαση. Προς το παρόν απομένει μόνο μία εταιρία η οποία μπορεί να επεξεργαστεί πληρωμές μετά την αποχώρηση των Mastercard, Visa και PayPal. Η ολλανδική PayU έχει ως αντικείμενο τις mobile και web πληρωμές στην ευρωπαϊκή αγορά. Αρνήθηκε να σχολιάσει τις αποχωρήσεις αλλά διαβεβαίωσε πως παραμένει προσηλωμένη στο project.

Η αποστολή του οργανισμού συντάσσεται απόλυτα με το όραμα της PayU για ένα κόσμο χωρίς οικονομικά σύνορα, όπου ο καθένας μπορεί να ευημερήσει.