Η Apple στέλνει δεδομένα του Safari στην Κίνα;

Η εταιρία απαντά
15 Οκτωβρίου 2019 09:31
Η Apple στέλνει δεδομένα του Safari στην Κίνα;

Υπάρχουν πολλές αναφορές στο διαδίκτυο τελευταία που ισχυρίζονται πως η Apple στέλνει τα browsing δεδομένα του Safari στην Tencent, στην Κίνα. Αυτό ανησύχησε τους χρήστες της Apple κυρίως στις ΗΠΑ, οι οποίοι ζήτησαν εξηγήσεις από την εταιρία.

Συγκεκριμένα φάνηκε πως εδώ και δύο χρόνια η Apple έστελνε δεδομένα στην Tencent ως μέρος ενός χαρακτηριστικού ασφαλείας σε iPhone και iPad, το οποίο προειδοποιεί τους χρήστες αν ένα website είναι κακόβουλο ή μη ασφαλές πριν το επισκεφτεί ο χρήστης. Η Apple αντιπαραβάλει το site με μία λίστα γνωστών sites που είναι προβληματικά και αυτή η λίστα ανήκει στην Tencent για τους χρήστες της Κίνας και στην Google για τις υπόλοιπες χώρες.

Η Apple θέλησε να ξεκαθαρίσει το τοπίο με μία δήλωση.

Η Apple προστατεύει την ιδιωτικότητα του χρήστη και διασφαλίζει τα δεδομένα σας με το Safari Fraudulent Website Warning, ένα χαρακτηριστικό ασφαλείας το οποίο προειδοποιεί για γνωστά κακόβουλα websites. Όταν το χαρακτηριστικό είναι ενεργοποιημένο, το Safari ελέγχει το URL του website βάσει μίας λίστας γνωστών sites και εκδίδει προειδοποίηση αν το URL που επισκέπτεται ο χρήστης ανήκει σε σελίδα ύποπτη για κακόβουλη συμπεριφορά, όπως phishing. Για να το καταφέρουμε αυτό, το Safari λαμβάνει μία λίστα γνωστών κακόβουλων sites από την Google και για συσκευές που ο κωδικός περιοχής τους έχει ρυθμιστεί στην ηπειρωτική Κίνα, λαμβάνει μία λίστα από την Tencent. Το πραγματικό URL του website που επισκέπτεστε δε μοιράζεται ποτέ με έναν πάροχο ασφαλούς browsing και το χαρακτηριστικό μπορεί να απενεργοποιηθεί.