Το μακελειό της συναγωγής στη Γερμανία μεταδόθηκε ζωντανά μέσω Twitch

Η εταιρία έσπευσε να κατεβάσει το video
10 Οκτωβρίου 2019 09:32
Το μακελειό της συναγωγής στη Γερμανία μεταδόθηκε ζωντανά μέσω Twitch

Ένας βαριά οπλισμένος άντρας άνοιξε πυρ στην πόλη Χάλλε της ανατολική Γερμανίας σκοτώνοντας δύο άτομα. Ο άντρας είχε στόχο μία συναγωγή όπου δεκάδες Εβραίοι γιόρταζαν το Γιομ Κιπούρ, μία από τις μεγαλύτερες θρησκευτικές εορτές των Εβραίων. Οι υπεύθυνοι της συναγωγής είδαν από τις κάμερες ασφαλείας τον οπλισμένο άντρα να πλησιάζει και κλείδωσαν τις πόρτες. Αφού πυροβόλησε τις πόρτες χωρίς να καταφέρει να μπει στη συναγωγή, ο άντρας σκότωσε μία γυναίκα στο δρόμο και έναν άντρα σε ένα εστιατόριο. Δύο ακόμη άνθρωποι τραυματίστηκαν αλλά είναι εκτός κινδύνου.

Διέφυγε της σκηνής και αργότερα συνελήφθη από την αστυνομία, η οποία χωρίς να τον κατονομάζει ανακοίνωσε πως πρόκειται για 27χρονο Γερμανό. Το περιστατικό μεταδόθηκε ζωντανά μέσω Twitch πριν η εταιρία κατεβάσει το 35λεπτο βίντεο από τους servers της, πρόλαβε όμως να μεταδοθεί σε άλλα μέσα και sites.

Το Twitch με ένα post στο  Twitter αποκάλυψε πως μόλις 5 χρήστες είδαν live την επίθεση, αλλά περίπου 2.200 ακόμη την παρακολούθησαν μισή ώρα πριν κάποιος να αναφέρει το video και να αφαιρεθεί. Ο λογαριασμός του streamer δημιουργήθηκε δύο μήνες πριν και είχε χρησιμοποιηθεί για streaming μόνο μία φορά. Το video δεν εμφανίστηκε σε προτεινόμενα videos και μία πρώτη έρευνα δείχνει πως οι χρήστες το μοιράστηκαν μεταξύ τους μέσω υπηρεσιών μηνυμάτων. Το Twitch μοιράστηκε επίσης το hash του video με άλλες εταιρίες της βιομηχανίας για να αποτρέψει το διαμοιρασμό του αρχικού video.

Η τραγωδία φέρνει για ακόμα μία φορά στην επιφάνεια τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν εταιρίες όπως το Twitch και το Facebook με τα live videos. Είναι σχεδόν αδύνατο να γνωρίζουν τι σκοπεύει να κάνει livestream ο κάθε χρήστης και το αυτόματο σύστημα εντοπισμού περιεχομένου που παραβιάζει τους όρους χρήσης σαφώς δεν είναι ακόμα έτοιμο. Ακόμα όμως κι αν η αρχική πλατφόρμα αφαιρέσει γρήγορα το video, δεν μπορεί να αποτρέψει το upload ελαφρώς επεξεργασμένων εκδοχών του video αρκετά για να μην το εντοπίζουν τα αυτόματα συστήματα, σε διαφορετικά sites τα οποία είναι πρόθυμα να φιλοξενήσουν το περιεχόμενο.