Google προς υπαλλήλους: Μην τρολάρετε

Οι νέες οδηγίες προς το προσωπικό της φιμώνουν τον πολιτικό λόγο
26 Αυγούστου 2019 09:59
Google προς υπαλλήλους: Μην τρολάρετε

Η Google έδωσε στη δημοσιότητα τις ανανεωμένες οδηγίες προς το προσωπικό της με κεντρικό άξονα την αποφυγή οποιασδήποτε πολιτικής αντιπαράθεσης και της αποκάλυψης πληροφοριών σχετικές με την εταιρία. Ο τεχνολογικός κολοσσός καλεί τους υπαλλήλους του να σέβονται τους συναδέλφους τους σε όλες τις επικοινωνίες μεταξύ τους.

Μην τρολάρετε, μη βρίζετε και μην εξαπολύετε προσωπικές επιθέσεις. Να είστε ευσεβείς στα σχόλια σας σχετικά με τους συναδέλφους σας.

Η νέα έκδοση των οδηγιών στέκεται αρκετά  στον τρόπο έκφρασης των υπαλλήλων και φαίνεται πως θέλει να θέσει όρια στη συζήτηση πολιτικών θεμάτων στο χώρο εργασίας. Μία κατεύθυνση η οποία ανησυχεί αρκετούς εντός εταιρίας οι οποίοι θεωρούν πως η Google θέλει να φιμώσει τον εσωτερικό ακτιβισμό που έχει κλονίσει την εταιρία τον τελευταίο χρόνο.

Ενώ ο διαμοιρασμός πληροφοριών και ιδεών με τους συναδέλφους σας βοηθάει στην ανάπτυξη των ομάδων, το να διαταράσσει κανείς την εργάσιμη μέρα με πολιτικές αντιπαραθέσεις ή το σχολιασμό των τελευταίων ειδήσεων δε βοηθάει προς αυτό το σκοπό. Η κύρια ευθύνη μας είναι να κάνουμε τη δουλειά για την οποία προσληφθήκαμε, όχι να περνάμε τις εργάσιμες ώρες μας σε debates θεμάτων άσχετα με την εργασία μας.

Μας πήρε χρόνια να οργανωθούμε μέσα στην Google και τώρα τα αφεντικά προσπαθούν να σταματήσουν τους υπαλλήλους από το να συζητούν θέματα σχετικά με την εργασία τους. Η ιδέα πως η συζήτηση σχετικά με το αν η Google συνεργάζεται με την CBP (Υπηρεσία Προστασίας Συνόρων) και την ICE (Υπηρεσία Μετανάστευσης και Τελωνειακών Ελέγχων) δε θεωρείται μέρος της δουλειάς των υπαλλήλων είναι εξωφρενική. – Πρώην υπάλληλος της Google

Η Google απάντησε σε αυτήν την ερμηνεία των κανονισμών.

Η πρόθεσή μας δεν είναι να μειώσουμε τον εσωτερικό αντίλογο ή να αποτρέψουμε τους Googlers από το να εκφράσουν τις ανησυχίες τους. Θέλουμε οι Googlers να μιλούν όταν νιώθουν πως κάτι δεν είναι σωστό και εμείς προσφέρουμε με τη σειρά μας πολλούς τρόπους που μπορούν οι Googlers να επιφέρουν την αλλαγή.