Donald Trump: Παρακολουθούμε πολύ στενά την Google

Οι δηλώσεις του μετά τη συνάντηση με τον Sundar Pichai
07 Αυγούστου 2019 11:02
Donald Trump: Παρακολουθούμε πολύ στενά την Google

Τα πυρά του προς την Google έστρεψε αυτή τη φορά ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump. Σε μία σειρά από tweets, κατηγορεί τον τεχνολογικό κολοσσό για διάκριση εναντίον του και για συνομωσία για υπονόμευση των εκλογών του 2020. Και όλα αυτά, λίγο μετά τη συνάντησή του με τον Sundar Pichai ο οποίος τον διαβεβαίωσε πως δε συμβαίνει κάτι τέτοιο. Αιτία του ξεσπάσματος του Trump, οι δηλώσεις ενός πρώην μηχανικού της Google ο οποίος ισχυρίζεται πως υπάρχει κλίμα ενάντια στους συντηρητικούς στην εταιρία.

Ο Sundar Pichai της Google ήταν στο Οβάλ Γραφείο προσπαθώντας πολύ να μου δείξει πόσο με συμπαθεί, πόσο σπουδαία δουλειά κάνει η Διοίκησή μου, πως η Google δεν εμπλέκεται με το στρατό της Κίνας, πως δε βοήθησαν την Άτιμη Hillary σε βάρος μου στις εκλογές του 2016 και πως ΔΕ σχεδιάζουν να υπονομεύσουν παρανόμως τις εκλογές του 2020, παρά τα όσα έχουν λεχθεί που υποστηρίζουν το αντίθετο. Όλα μου ακούστηκαν μια χαρά, μέχρι που παρακολούθησα τον Kevin Cernekee, έναν μηχανικό της Google, να λέει τρομακτικά πράγματα για αυτά που κάνανε το 2016 και πως θέλουν “να σιγουρευτούν πως ο Trump θα χάσει το 2020”. Ο Lou Dobbs δήλωσε πως αυτή είναι απάτη προς τον αμερικανικό λαό. Ο Peter Schweizer δήλωσε με σιγουριά πως δεν έδιναν δημοσιότητα σε αρνητικές ιστορίες για την Hillary Clinton και προωθούσαν αρνητικές ιστορίες για τον Donald Trump. Όλα άκρως παράνομα. Παρακολουθούμε την Google πολύ στενά!

Η Google έσπευσε να απαντήσει σημειώνοντας πως ο Cernekee απολύθηκε επειδή κατέβασε εμπιστευτικές πληροφορίες.

Οι δηλώσεις που έγιναν από αυτόν τον θυμωμένο υπάλληλο είναι απολύτως ψευδείς. Κάνουμε μεγάλη προσπάθεια να δημιουργήσουμε τα προϊόντα μας και να εφαρμόσουμε τις πολιτικές μας με τρόπους που δε λαμβάνουν υπόψη τις πολιτικές πεποιθήσεις. Η διαστρέβλωση αποτελεσμάτων για πολιτικούς λόγους θα έβλαπτε την επιχείρησή μας και θα ήταν αντίθετη στην αποστολή μας για προσφορά χρήσιμου περιεχομένου σε όλους τους χρήστες μας.