Μπαταρία διάρκειας μιας εβδομάδας;

"Απίθανο" σύμφωνα με τα λεγόμενα της Qualcomm
28 Φεβρουαρίου 2014 02:22
Μπαταρία διάρκειας μιας εβδομάδας;

Η μέρα που θα φορτίζουμε τα smartphones μας ανά 2-3 ημέρες είναι πολύ μακριά, πόσο μάλλον ανά βδομάδα, κάτι που η Qualcomm υποστηρίζει ότι είναι απίθανο να γίνει.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο TechRadar, ο Senior Director of Business Development της Qualcomm, Laurent Fournier, μίλησε για το γεγονός ότι οι μπαταρίες των κινητών του σήμερα έχουν διάρκεια το πολύ μια μέρα, εξηγώντας ότι είναι ιδιαίτερα αισιόδοξο να δούμε μπαταρία που θα έχει διάρκεια μιας εβδομάδας, ενώ η ίδια η τεχνολογία δεν οδεύει προς τα εκεί αλλά προς τη γρηγορότερη φόρτιση. «Οι μπαταρίες των παλιών GSM κινητών που μπορούσαν άνετα να βγάλουν μια εβδομάδα συνεχούς χρήσης δεν είναι κάτι που η υπάρχουσα τεχνολογία μπορεί να επιτρέψει στα smartphones. Αυτό οφείλεται στο γεγονός πώς ο αριθμός των εφαρμογών και των απαιτήσεων που έχει ένας χρήστης από το smartphone του, δεν επιτρέπει τέτοιου είδους επιδόσεις από την μπαταρία.» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Fournier.

Εν συνεχεία πρόσθεσε: «Οι μπαταρίες των τωρινών smartphones διαρκούν συνήθως μια μέρα και επενδύουμε στο να επιταχύνουμε τη φόρτιση, αντί να επεκτείνουμε τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας πέρα από το συνηθισμένο της μιας μέρας.» Φαίνεται πως θα συνεχίσουμε να ονειρευόμαστε τα smartphones μας να έχουν μεγαλύτερη διάρκεια μπαταρίας και δεν θα αποχωριστούμε το «τελετουργικό» της βραδινής φόρτισης. 

Tags: