Η Apple αναβαθμίζει iPhone 4s και iPhone 5

Για να διορθώσει ένα bug στο GPS
24 Ιουλίου 2019 10:03
Η Apple αναβαθμίζει iPhone 4s και iPhone 5

Προς έκπληξη όλων η Apple έδωσε στην κυκλοφορία μία νέα αναβάθμιση για iOS συσκευές που κυκλοφόρησαν από το 2012. Σκοπός είναι η ενημέρωση των συσκευών για να αντιμετωπιστεί ένα  θέμα του GPS που ονομάζεται Week Number Rollover και οφείλεται στο ότι τα συστήματα GPS καταγράφουν την ημερομηνία μετρώντας τον αριθμό των εβδομάδων και αποθηκεύοντας τις τιμές με νούμερα των 10-bit. Έτσι ο μετρητής επιστρέφει στο μηδέν αυτόματα την 1.024η εβδομάδα, δηλαδή περίπου κάθε 20 χρόνια, προκαλώντας χαμό στις συσκευές που δε σχεδιάστηκαν να αντιμετωπίζουν αυτό το φαινόμενο.

Το πιο πρόσφατο GPS Week Number Rollover πραγματοποιήθηκε στις 6 Απριλίου επηρεάζοντας αρκετές παλιές συσκευές. Η Apple ωστόσο λέει πως τα παλαιότερα προϊόντα της δε θα επηρεαστούν από την αλλαγή έως τις 3 Νοεμβρίου, δίνοντας άπλετο χρόνο στους κατόχους αυτών των συσκευών να αναβαθμίσουν.

Συγκεκριμένα, την έκδοση iOS 9.3.6 θα δεχθούν τα iPhone 4s, το iPad mini πρώτης γενιάς, το iPad 2 και το iPad τρίτης γενιάς. Ειδικότερα για τα iPads μιλάμε για τις εκδόσεις Wi-Fi + Cellular που διαθέτουν GPS. Τέλος, την έκδοση iOS 10.3.4 θα δεχθούν τα iPhone 5s και το iPad τέταρτης γενιάς.

Tags: