Το Keystone θέλει να φέρει την επανάσταση στα μηχανικά πληκτρολόγια

Με τη χρήση μαγνητών
17 Ιουλίου 2019 10:17
Το Keystone θέλει να φέρει την επανάσταση στα μηχανικά πληκτρολόγια

Τα μηχανικά πληκτρολόγια είναι γνωστά για την ανθεκτικότητά τους και πολλά ισχυρίζονται πως αντέχουν εκατομμύρια πατήματα. Ωστόσο η τεχνολογία των διακοπτών τους δεν έχει αλλάξει σημαντικά όλα αυτά τα χρόνια. Εδώ έρχεται η Input Club και ανακοινώνει το Keystone, μία νέα γενιά μηχανικών πληκτρολογίων που υπόσχεται να φέρει την επανάσταση στη βιομηχανία.

Το Keystone φέρει τους SILO διακόπτες, οι οποίοι διαθέτουν ένα μαγνήτη στο εσωτερικό τους προσφέροντας αίσθηση μαγνητικού πεδίου που ονομάζει Hall Effect. Στα παραδοσιακά μηχανικά πληκτρολόγια, η εντολή καταγράφεται μόλις γίνει η επαφή, κάτι που σημαίνει ότι δεν παίζει ρόλο πόσο απαλά ή σκληρά πατάει ο χρήστης το πλήκτρο. Με το Hall Effect όμως μπορεί να μετρηθεί η πίεση από την ένταση του μαγνητικού πεδίου και να καταγραφούν διαφορετικές εντολές από το ίδιο πλήκτρο, καθιστώντας την ταυτόχρονη χρήση shift, alt κλπ, αχρείαστη.

Για παράδειγμα, ένα δυνατό πάτημα μπορεί να μετατρέψει ένα μικρό γράμμα σε κεφαλαίο χωρίς να πατήσετε shift. Στο gaming, ένα απαλό πάτημα μπορεί να κάνει το χαρακτήρα να περπατά και μόλις αυξήσετε την πίεση να αρχίσει να τρέχει.

Το Keystone βρίσκεται προς το παρόν στο Kickstarter όπου έχει ξεπεράσει κατά πολύ τον αρχικό στόχο των $35.000 και αναμένεται να βγει στην αγορά το Φεβρουάριο του 2020.