Με το FaceTime στο iOS 13 θα κοιτάτε τον άλλον...στα μάτια

Τεχνητή διόρθωση για μεγαλύτερη οικειότητα
04 Ιουλίου 2019 10:18
Με το FaceTime στο iOS 13 θα κοιτάτε τον άλλον...στα μάτια

Οι βιντεοκλήσεις στην πραγματικότητα διαφέρουν από αυτές των ταινιών σε ένα πολύ σημαντικό χαρακτηριστικό. Οι συμμετέχοντες κοιτούν την οθόνη του κινητού τους και όχι την κάμερα με αποτέλεσμα τα μάτια να κοιτούν χαμηλότερα από αυτό που θα έπρεπε, σαν κάποιος να κοιτάει το στήθος σας και όχι τα μάτια σας όσο εσείς μιλάτε. Το FaceTime σκοπεύει να το διορθώσει αυτό με την έλευση του iOS 13.

Το νέο χαρακτηριστικό εντόπισε ο Mike Rundle στην beta του λειτουργικού και φαίνεται πως λειτουργεί σε iPhone XS και XS Max. Το “FaceTime Attention Correction” λοιπόν διορθώνει τεχνητά την κατεύθυνση που κοιτούν τα μάτια, χρησιμοποιώντας το ARKit, σύμφωνα με τον Dave Shukin. Παρακάτω μπορείτε να δείτε την ελαφριά παραμόρφωση της εικόνας γύρω από τα μάτια κάθε φορά που ο Schukin περνάει μπροστά από την κάμερα το βραχίονα των γυαλιών του.

Δεν είναι ακόμα γνωστό ποιες συσκευές θα υποστηρίζουν το νέο χαρακτηριστικό του FaceTime ή αν θα υποστηρίζεται σε ομαδικές βιντεοκλήσεις. Ενδιαφέρον θα είναι να μάθουμε και αν θα υποστηρίζει περισσότερα άτομα στο κάδρο, για τις περιπτώσεις που μαζεύεται ολόκληρη η οικογένεια για να μιλήσει με έναν συγγενή που βρίσκεται μακριά. Το χαρακτηριστικό θα γίνει διαθέσιμο στην public beta την επόμενη εβδομάδα.