Tim Cook: Η Apple ετοιμάζει προϊόντα που θα σας αφήσουν άφωνους

Διαψεύδει τις κατηγορίες περί κακής συνεργασίας με τον Jony Ive
02 Ιουλίου 2019 10:33
Tim Cook: Η Apple ετοιμάζει προϊόντα που θα σας αφήσουν άφωνους

Είναι λογικό πως μετά από 30 χρόνια ως επικεφαλής σχεδιασμού στην Apple, ο Jony Ive να έχει ένα μεγάλο μερίδιο ευθύνης για την επιτυχία της εταιρίας. Πολλοί είναι αυτοί που αναρωτιούνται λοιπόν πώς θα είναι η μετά-Ive εποχή, ο Tim Cook όμως σπεύδει να τους καθησυχάσει.

Πρόσφατα υπήρξε ένα ρεπορτάζ της Wall Street Journal το οποίο ισχυριζόταν πως ο Ive είχε αποθαρρυνθεί από τον Tim Cook στον τομέα του σχεδιασμού, μιας και ο CEO της Apple δεν έδειχνε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για αυτό. Ανησυχούσε μάλιστα επειδή το συμβούλιο της εταιρίας στελεχωνόταν όλο και περισσότερο από διευθυντές με προϋπηρεσία σε οικονομικά και logistics, αντί για τεχνολογία και άλλους τομείς σχετικούς με το αντικείμενο της εταιρίας.

Η αναφορά της WSJ ήταν αρκετή για να στείλει ο Tim Cook επίσημη διάψευση μέσω mail στο NBC News, χαρακτηρίζοντας τις κατηγορίες ως “παράλογες”, ενώ κάνει λόγο και για εντυπωσιακά προϊόντα που έρχονται στο μέλλον.

Το ρεπορτάζ είναι εξωφρενικό. Μεγάλο μέρος του και σίγουρα τα συμπεράσματα, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Σε πολύ βασικό επίπεδο δείχνει έλλειψη κατανόησης στο πώς λειτουργεί η σχεδιαστική ομάδα και πώς λειτουργεί η Apple. Παραποιεί σχέσεις, αποφάσεις και γεγονότα σε σημείο που απλά να μην αναγνωρίζουμε την εταιρία που ισχυρίζεται ότι περιγράφει.

Η σχεδιαστική ομάδα είναι εξαιρετικά ταλαντούχα. Όπως έχει πει και ο Jony, είναι πιο δυνατή από ποτέ και είμαι σίγουρος πως θα ακμάσουν υπό την ηγεσία των Evans και Alan. Ξέρουμε την αλήθεια και ξέρουμε τα εκπληκτικά πράγματα για τα οποία είναι ικανοί. Τα projects πάνω στα οποία εργάζονται τώρα, θα σας αφήσουν άφωνους.