Θα υπάρξει οκταπύρηνο S5;

Σιγή ιχθύος από τη Samsung
25 Φεβρουαρίου 2014 11:11
Θα υπάρξει οκταπύρηνο S5;

Η Samsung ανακοίνωσε χτες τη νέα της ναυαρχίδα, το Galaxy S5 και κατάφερε για άλλη μια φορά να διχάσει τον κόσμο. Πολλοί την κατηγορούν για έλλειψη καινοτομίας και πως τα νέα χαρακτηριστικά δεν θα κάνουν τη διαφορά. Άλλοι, που ίσως δεν άκουγαν τόσο πολύ τις φήμες, είναι ενθουσιασμένοι με την κάμερα, το νέο power save mode, τους διάφορους αισθητήρες που πρόσθεσε, με το TouchWiz UX καθώς φυσικά και με την ανθεκτικότητα σε σκόνη και νερό.

Στην καρδιά του S5 χτυπάει ο τετραπύρηνος επεξεργαστής χρονισμένος στα 2,5GHz με 2GB RAM να τον υποστηρίζουν. Είναι παράξενο να βλέπουμε 2GB RAM όταν το Note 3 έχει 3GB, οπότε υποθέτουμε πως τα 2GB σε συνδυασμό με το νέο TouchWiz είναι αρκετά. Σε προηγούμενα μοντέλα Galaxy η εμφάνιση μπορεί να έμενε λίγο πολύ ίδια, αλλά υπήρχαν μεγάλες αλλαγές στο εσωτερικό της συσκευής. Φαίνεται πως τώρα αυτό δεν ισχύει καθώς ακόμα και η Qualcomm πασχίζει να βγάλει κάτι καλύτερο από τους επεξεργαστές που ήδη κυκλοφορούν. Ο Snapdragon του S5 θα παραμείνει θηρίο για το υπόλοιπο του 2014 τουλάχιστον.

Η Samsung σε παλαιότερο infographic που δημοσιοποίησε για τη σειρά Galaxy S, είχε προσθέσει δύο εκδόσεις του Galaxy S5, την τετραπύρηνη που όλοι είδαμε χτες και μία οκταπύρηνη στα 2.1GHz. Το ενδιαφέρον της υπόθεσης είναι πως χτες δεν έγινε καμία αναφορά στην παρουσίαση της Samsung για οκταπύρηνο μοντέλο. Επίσης αυτή την εβδομάδα υπήρχαν φήμες πως θα παρουσιαζόταν και το νέο Exynos chip, αλλά ακόμα δεν έχει ειπωθεί τίποτα για αυτό. Και σαν να μην έφταναν αυτά για να μας εξάψουν την περιέργεια, το αρχικό infographic που είχε ανεβάσει η Samsung, το κατέβασε. Είναι πιθανό η Samsung να δημοσιοποιήσει την οκταπύρηνη έκδοση του S5 κοντά στην ημερομηνία κυκλοφορίας του τον Απρίλιο. Όσοι περιμένουν αυτή την έκδοση πάντως μπορεί να απογοητευτούν, καθώς η οκταπύρηνη έκδοση του Galaxy S4 έγινε διαθέσιμη σε πολύ μικρές ποσότητες εκτός Κορέας και το ίδιο μπορεί να συμβεί με το Galaxy S5. Ακόμα και η γρήγορη LTE-A έκδοση "φορούσε" τον Qualcomm Snapdragon 800. Εφόσον μια Active έκδοση δεν έχει λόγο ύπαρξης καθώς το S5 είναι IP67 certified, θα είναι ενδιαφέρον να δούμε τις εκδόσεις στις οποίες θα κυκλοφορήσει.

Tags: