Η Google αναγκάζει τις Android εφαρμογές να αποκαλύπτουν τις πιθανότητες των loot boxes

Μεγάλες αλλαγές στην πολιτική του Play Store
31 Μαΐου 2019 10:16
Η Google αναγκάζει τις Android εφαρμογές να αποκαλύπτουν τις πιθανότητες των loot boxes

Η Google προχώρησε σε μεγάλες αλλαγές στην πολιτική του Play Store, εφαρμόζοντας πολύ πιο αυστηρούς κανόνες για loot boxes, ρητορική μίσους και σεξουαλικό περιεχόμενο, έτσι ώστε να κάνει την πλατφόρμα της πιο φιλική σε μικρότερες ηλικίες.

Συγκεκριμένα για τα loot boxes ορίζει πως πρέπει να αναφέρουν ξεκάθαρα τις πιθανότητες που έχει ο αγοραστής να πετύχει το αντικείμενο που διαφημίζεται πριν την αγορά του. Έτσι οι πιθανοί αγοραστές θα μπορούν να ρυθμίζουν τις προσδοκίες τους.

Στον τομέα του σεξουαλικού περιεχομένου, απαγορεύεται η γύμνια και κατά περιπτώσεις ο ελάχιστος ρουχισμός που “δεν είναι αποδεκτός σε ένα κατάλληλο δημόσιο περιεχόμενο”. Απαγορεύονται επίσης τα animations ή οι απεικονίσεις σεξουαλικών πράξεων ή στάσεων με σεξουαλική διάθεση και οτιδήποτε απεικονίζει σεξουαλικά βοηθήματα και φετίχ. Τέλος, απαγορεύεται οτιδήποτε θεωρείται πρόστυχο ή βλάστημο και απαγορεύονται εφαρμογές που προωθούν σεξουαλική διασκέδαση.

Η Google δεν τελειώνει εδώ όμως και προσθέτει ακόμα περισσότερα παραδείγματα για το ποιο περιεχόμενο μπορεί να θεωρείται ρητορική μίσους, με τις εφαρμογές που το προωθούν να βγαίνουν από το Play Store.

  • Ισχυρισμοί που αποσκοπούν να αποδείξουν ότι μία προστατευόμενη ομάδα δεν είναι άνθρωποι, είναι κατώτεροι ή άξιοι να τους μισούν.
  • Εφαρμογές που περιέχουν θεωρίες σχετικά με μία προστατευόμενη ομάδα στην οποία αποδίδονται αρνητικά χαρακτηριστικά (πχ διεφθαρμένη, κακή, κακόβουλη κλπ) ή ρητά ή σιωπηρά ισχυρίζεται ότι η ομάδα αυτή αποτελεί απειλή.
  • Περιεχόμενο ή λόγο που προσπαθεί να ενθαρρύνει άλλους να πιστεύουν πως κάποιοι άνθρωποι πρέπει να διακρίνονται ή να μισιούνται από άλλους, επειδή είναι μέλη μιας προστατευόμενης ομάδας.