Ο ιδρυτής της Huawei δε θέλει η Κίνα να επιβάλει αντίποινα στις ΗΠΑ

Θα είναι ο πρώτος που θα διαμαρτυρηθεί
27 Μαΐου 2019 08:26
Ο ιδρυτής της Huawei δε θέλει η Κίνα να επιβάλει αντίποινα στις ΗΠΑ

Ο ιδρυτής και CEO της Huawei, Ren Zhengfei, μιλώντας στο Bloomberg τόνισε πως ούτε περιμένει, ούτε ελπίζει σε αντίποινα της Κίνας έναντι των ΗΠΑ, μετά το χτύπημα από την κυβέρνηση του Trump στην εταιρία του.

Πρώτον, κάτι τέτοιο δε θα συμβεί. Και δεύτερον, αν συμβεί, θα είμαι ο πρώτος που θα διαμαρτυρηθεί.

Ο Zhengfei δε θέλει να ακολουθήσει ένα δρόμο όπου η εταιρία του θα ζητήσει την προστασία της κινεζικής κυβέρνησης. Θεωρεί πως η τωρινή κατάσταση της Huawei, είναι σαν να χειρίζεσαι ένα αεροπλάνο με μία τρύπα στο πλάι του. Δεν είναι καλή η κατάσταση, αλλά το αεροπλάνο είναι ακόμα στον αέρα και πρέπει να κάνουν τις κατάλληλες ρυθμίσεις.

Σημείωσε επίσης πως η Huawei είναι αρκετά μεγάλη για να ψάξει τις δικές της λύσεις. Σχεδιάζει τα δικά της chips εδώ και χρόνια, αναπτύσσει δικό της λογισμικό και servers. Ωστόσο απέφυγε να απαντήσει στο πόσο γρήγορα μπορεί να προσαρμοστεί η Huawei στη νέα πραγματικότητα.

Εξαρτάται από το πόσο γρήγορα μπορούν οι μηχανικοί να επισκευάσουν το αεροπλάνο. Όποιο υλικό και να χρησιμοποιήσουν, είτε μέταλλο, ύφασμα ή χαρτί, ο σκοπός είναι να κρατήσουμε το αεροπλάνο στον αέρα.