Το Facebook αφαίρεσε 2 δισεκατομμύρια ψεύτικα προφίλ το 2019

Μεγάλη αύξηση στις αυτοματοποιημένες δημιουργίες προφίλ
24 Μαΐου 2019 10:02
Το Facebook αφαίρεσε 2 δισεκατομμύρια ψεύτικα προφίλ το 2019

Το Facebook ανακοίνωσε τα τελευταία στατιστικά του στην εφαρμογή των κανόνων του. Σύμφωνα με αυτά, το Facebook αφαίρεσε 2.19 δισεκατομμύρια fake προφίλ μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2019, μια σημαντική αύξηση από τα 1.2 δισεκατομμύρια ψευδή προφίλ στο τέταρτο τρίμηνο του 2018. Το Facebook αποδίδει αυτήν την αύξηση στην αύξηση των αυτοματοποιημένων επιθέσεων από επιτήδειους, οι οποίοι προσπαθούν να δημιουργήσουν μεγάλο όγκο ψευδών λογαριασμών αμέσως.

Μπορεί τα 2.19 δισεκατομμύρια να ακούγεται τεράστιος αριθμός, το Facebook όμως εφιστά την προσοχή μας στους πόσους από αυτούς τελικά καταφέρνουν να μπουν στην πλατφόρμα. Από τους 2.38 δισεκατομμύρια μηνιαίως ενεργούς χρήστες, το 5% θεωρείται πως είναι ψευδείς λογαριασμοί, ένα ποσοστό που αντιστοιχεί σε 119 εκατομμύρια fake accounts που κατάφεραν να ξεπεράσουν τους μηχανισμούς ασφαλείας του Facebook.

Επιπλέον, στην αναφορά γίνεται λόγος για το πώς η εκμάθηση μηχανής και η τεχνητή νοημοσύνη κατάφεραν να ανιχνεύσουν πάνω από το 95% πιθανώς επικίνδυνου περιεχομένου όπως spam, fake accounts και προπαγάνδα τρομοκρατών πριν αυτό αναφερθεί από τους χρήστες. Στον τομέα της ρητορικής μίσους όμως εντοπίστηκε μόλις το 65% από τα αυτοματοποιημένα συστήματα.