Ο Jeff Bezos αποκαλύπτει τα σχέδια του για τη Σελήνη

Ειρωνεία από τον Elon Musk
10 Μαΐου 2019 10:42
Ο Jeff Bezos αποκαλύπτει τα σχέδια του για τη Σελήνη

Ο Jeff Bezos αποκάλυψε το νέο Blue Moon σεληνιακό lander το οποίο θα χρησιμοποιηθεί από τη NASA ως μέρος των σχεδίων της να επιστρέψουν οι ΗΠΑ στη Σελήνη. Αποκάλυψε επίσης την ανάπτυξη του BE-7, ενός νέου κινητήρα πυραύλου που θα μπορέσει να πάει το lander στο φεγγάρι. Η πρώτη δοκιμή του κινητήρα αναμένεται αυτό το καλοκαίρι.

Συγκεκριμένες ημερομηνίες δεν αναφέρθηκαν, η Blue Origin όμως θεωρεί πως μπορεί να πετύχει τον κυβερνητικό στόχο και να φέρει του Αμερικανούς πίσω στη Σελήνη μέχρι το 2024. Το Blue Moon lander είναι ένα μόνο μέρος από την υποδομή που θέλει να χτίσει στη Σελήνη ο Bezos για να προσφέρει τη δυνατότητα σε εταιρίες να ξεκινήσουν διαστημικές επιχειρήσεις. Το μάτι του είναι επίσης στραμμένο στην εύρεση φυσικών πόρων για ενέργεια και τη μεταφορά τους στη Γη, ενώ θεωρεί πως η Σελήνη είναι το ιδανικό σημείο για βαριά βιομηχανία, μιας και απαιτεί 24 φορές λιγότερη ενέργεια για την εξόρυξη υλικών από την επιφάνειά της λόγω της μικρότερης βαρύτητάς της.

Η δουλειά της γενιάς μου είναι να  χτίσουμε τις υποδομές. Θα δημιουργήσουμε το δρόμο για το διάστημα. – Jeff Bezos

 

Αυτόν τον αιώνα θα επιστρέψουμε στη Σελήνη με νέες φιλοδοξίες. Όχι μόνο για να ταξιδέψουμε εκεί, αλλά για να εξορύξουμε οξυγόνο από τους σεληνιακούς βράχους για να τροφοδοτήσουμε τα σκάφη μας, για να χρησιμοποιήσουμε πυρηνική ενέργεια για να εξάγουμε νερό από τους μόνιμα σκοτεινούς κρατήρες του νότιου πόλου και για να πετάξουμε με μια νέα γενιά διαστημοπλοίων που θα μας επιτρέψουν να φτάσουμε στον Άρη μέσα σε μήνες, όχι χρόνια. – Mike Pence, Αντιπρόεδρος ΗΠΑ

Την ανακοίνωση του Bezos δεν άφησε ασχολίαστη ο Elon Musk, ο οποίος τρόλαρε τον ισχυρό άντρα της Amazon με μία επεξεργασμένη εικόνα του Blue Moon lander, η οποία ανέγραφε “Blue Balls”. Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Musk τρολάρει τον Bezos αφού στην ανακοίνωση της Amazon για αστερισμό 3000 δορυφόρων που θα προσφέρουν internet, απάντησε στο Twitter αποκαλώντας το “αντιγραφή” των δικών του σχεδίων για αστερισμό δορυφόρων internet.