Φοιτητής κατέστρεψε υπολογιστές αξίας $58.000 με ένα στικάκι-δολοφόνο

Και τώρα αντιμετωπίζει φυλάκιση 10 ετών
18 Απριλίου 2019 13:30
Φοιτητής κατέστρεψε υπολογιστές αξίας $58.000 με ένα στικάκι-δολοφόνο

Την "φαεινή" ιδέα να καταστρέψει τους υπολογιστές του πανεπιστημιακού campus είχε ένας φοιτητής στο Albany της Νέας Υόρκης. Ο ινδικής καταγωγής Vishwanath Akuthota, πλέον πρώην φοιτητής, συνελήφθη εντός του "The College of Saint Rose" τον περασμένο Φεβρουάριο, καθώς με την χρήση ενός USB Killer κατέστρεψε 66 υπολογιστές σε διάφορα μέρη του κτιρίου, προκαλώντας ζημιές που ξεπερνούν σε αξία τα $58.000. 

Πρόκειται για "στικάκια-δολοφόνους" που μπορεί να προμηθευθεί ελέυθερα ο καθένας στο διαδίκτυο, τα οποία έχουν τη δυνατότητα να υπερφορτώνουν την τάση ρεύματος στους υπολογιστές και να τους αχρηστεύουν. 

Μάλιστα, ο 27χρονος Ινδός φοιτητής ήθελε να απαθανατίσει το κατόρθωμά του και έβγαλε βίντεο τον εαυτό του, όσο κατέστρεφε τους υπολογιστές. Η δική του έγινε σήμερα και, όπως ανακοίνωσε το FBI και το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, δήλωσε ένοχος στις κατηγορίες που τον βαραίνουν, καθώς αντιμετωπίζει μέχρι και 10 έτη φυλάκισης με τρία χρόνια αναστολή και πρόστιμο $250.000. 

Άξιο απορίας αποτελεί το γεγονός πως ακόμη δεν έγιναν γνωστά τα κίνητρά του πίσω από αυτή την εγκληματική ενέργεια. Ο Akuthota αποφοίτησε το 2017 με Master's πτυχίο στη διαχείρηση επιχειρήσεων, ενώ ήθελε να πάρει πτυχίο και στην πληροφορική. 

Tags: