Ανακοινώθηκε η σειρά Nokia X

Τα Nokia X, Nokia X+ και Nokia XL αποτελούν τα Android κινητά της
24 Φεβρουαρίου 2014 09:53
Ανακοινώθηκε η σειρά Nokia X

Η Nokia ξεκίνησε το φετινό MWC με τη δικιά της συνέντευξη Τύπου νωρίς σήμερα το πρωί. Επίσημα πλέον το Nokia X είναι αληθινό και δεν έρχεται μόνο του, καθώς το ακολουθούν τα Nokia+ και Nokia XL. Και τα τρία συμβαδίζουν με τον σχεδιασμό και τα χρώματα των Lumia συσκευών της εταιρίας και στοχεύουν στη low-end κατηγορία, κάτι που αντικατοπτρίζεται τόσο στη τιμή όσο και στα χαρακτηριστικά. Ένας ακόμη κοινός παρονομαστής είναι πώς τρέχουν τη 4.1 έκδοση του λειτουργικού Android αντί για τη 4.4 Kitkat, κάτι που υποδηλώνει για πόσο καιρό εργαζόταν η Nokia σε αυτή τη σειρά. Όχι όμως τη κανονική έκδοση του Android αλλα μια «forked” έκδοση στα πρότυπα του Amazon Kindle Fire, όπου το UI είναι εμπνευσμένο από τα Windows Phone και ονομάζεται «Fastlane”. To Nokia Store θα δίνει πρόσβαση σε εκατοντάδες apps που θα φτιάξει η ίδια εταιρία σε συνεργασία με τρίτους developers, χωρίς όμως την υποστήριξη των βασικών εφαρμογών της Google όπως το Gmail. Σημαντικό να αναφέρουμε ότι ο χρήστης θα μπορεί να κάνει «sideload”, δηλαδή να φορτώσει, οποιοδήποτε APK επιθυμεί.

Ξεκινώντας με το Nokia X, το οποίο στα specs μοιάζει σαν ένα Lumia 520, με τη μόνη διαφορά ότι τρέχει τη Nokia έκδοση του Android και είναι Dual-SIM. Δηλαδή, έρχεται με οθόνη 4 ιντσών ανάλυσης 800x480, 512MB RAM, διπύρηνο Snapdragon επεξεργαστή στο 1GHz, κάμερα 3MP με φιξαρισμένη εστίαση και μπαταρία χωρητικότητας 1.500mAh. Το Nokia X θα είναι διαθέσιμο από σήμερα στη τιμή των €89.

Όσον αφορά τα υπόλοιπα δύο, το Nokia X+ θα φέρει πάνω-κάτω τα ίδια specs με τη διαφορά ότι η RAM αυξάνεται στα 768MB, ενώ προσφέρεται μια microSD κάρτα των 4GB στη συσκευασία, και το Nokia XL θα είναι το μεγαλύτερο της οικογένειας με οθόνη 5 ιντσών στην ίδια WVGA ανάλυση, εμπρόσθια κάμερα 2MP, οπίσθια κάμερα στα 5MP και μπαταρία που αγγίζει τα 2.000mAh.  

Τα Nokia X+ και XL θα γίνουν διαθέσιμα από το δεύτερο τρίμηνο του 2014, σε αναπτυσσόμενες αγορές, στη τιμή των €99 και €109 αντίστοιχα. Όλη η σειρά Nokia X θα περιλαμβάνει ένα μήνα δωρεάν κλήσεων μέσω Skype και 1GB cloud αποθήκευσης μέσω του OneDrive. 

 

Tags: